пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Ми - нащадки козаків!

  14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю, та героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя.
  Напередодні цієї знаменної дати в актовій залі школи зібралися учні 6 класів, які стали учасниками конкурсної програми «Ми – нащадки козаків». Юні козачата 6-А та 6-Б класів мали змогу продемонструвати свої знання з історії життя козаків, їх звичаїв, культури, побуту та військових походів під час проведення різноманітних цікавих конкурсів. Під час проведення вікторини «Вірю – не вірю» учасники команд давали відповіді на питання з історії козацтва. Під час проведення конкурсу «Чумацький шлях» юні козачата встановлювали відповідність між назвами речей козаків та їх зображенням. Цікаво пройшов конкурс «Мистецький», під час якого шестикласники складали пазл репродукції картини Іллі Рєпіна «Як козаки листа писали турецькому султану». Конкурс «Гра літер» дав змогу учасникам команд проявити свою фантазію під час складання слів із запропонованих літер. У результаті запеклої боротьби перемогу здобули юні нащадки козаків 6-А класу.
  Після проведення змагань у кожного учасника залишилася світла пам’ять про славні подвиги наших предків-запорожців.
   У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Ми вітаємо усіх зі святом, бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!



Немає коментарів:

Дописати коментар