середа, 22 січня 2020 р.

Соборність України: від ідеї до сьогодення

    Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.
    День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як знаменна подія – День Соборності України. Початок до цієї події було покладено українською національно – демократичною революцією 1917 – 1918 років.
   З метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини було проведено навчально – виховний захід «Соборність України: від ідеї до сьогодення».Присутні познайомилися з історією боротьби українців за свободу та незалежність нашої держави, переглянули тематичні відеоролики про цю визначну подію.
    Нелегкі часи сьогодні переживає наша країна. Але віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


Немає коментарів:

Дописати коментар