понеділок, 12 жовтня 2020 р.

З Днем працівників освіти!

 


4 жовтня, відзначаємо День учителя України – професійне свято всіх педагогів, а ще це милий, позитивний і душевний день, який святкують і дорослі, і діти, і навіть ті, хто давним-давно закінчив школу. День учителя в Україні не має фіксованої дати і щороку вшановується в першу неділю жовтня. У 2020 році День учителя припадає на 4 жовтня. Історія свята

Офіційна назва свята – День працівників освіти, але в народі його знають просто як День учителя. Ця дата була заснована за часів СРСР 29 вересня 1965 року. А на офіційному рівні почала відзначатися з 1980 року. Пізніше, в незалежній Україні, на підтримку ініціативи працівників освіти було встановлено вшановувати педагогів щорічно у першу неділю жовтня, згідно з Указом Президента України від 11 вересня 1994 року. Крім України День учителя продовжують відзначати у першу жовтневу неділю і в інших пострадянських країнах: у Білорусі, Латвії, Казахстані. Примітно, що Міжнародний день учителя відзначається наступного дня, 5 жовтня. Справа в тому, що світове професійне свято працівників сфери освіти, затверджене у 1994 році всесвітньою організацією з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО, не змінює своєї дати і щороку відзначається 5 жовтня. У 2020 році – це понеділок.

Дорогі, милі вчителі! Від усієї душі вітаємо вас з прийдешнім святом - Днем учителя! Але немає вчителя без учнів. А це означає, що сьогоднішнє свято не тільки ваше, але і всіх, хто вчився і вчиться. У школі навчалися всі: наші дідусі та бабусі, мами і татусі. Виходить, що День учителя - всенародне свято. Так що давайте привітаємо всіх, хто коли-небудь входив до класної кімнати для того, щоб навчитися чомусь новому. І найголовніше, давайте привітаємо тих, кому і зараз це вдається робити день у день.

Шановні колеги! Дозвольте у наше професійне свято привітати вас від усієї душі! Ми з вами соратники в боротьбі за розум дітей, їх знання, за їх майбутнє в цьому світі. Ми їх наставники і для деяких навіть друзі. Ми даруємо їм надію і допомагаємо розправити крила для великого польоту довжиною в життя. Від щирого серця бажаю стояти до кінця в цій боротьбі, не втрачати терпіння і кожен день з новими силами йти у бій. Бажаю впевненості та бадьорості, здоров’я та натхнення, поваги та любові, вдачі та успіху. Нехай кожен день буде добрим та веселим, цікавим та яскравим, нехай кожен учень радує Вас своїми досягненнями, нехай кожна близька людина дарує Вам гармонію та щастя! З Днем Учителя!
Свої вітання працівникам освіти адресують учні школи. Переглянути відеопривітання можна за посиланням    https://www.youtube.com/watch?v=pFqSOJEObgo

Немає коментарів:

Дописати коментар