четвер, 18 листопада 2021 р.

20 листопада - Всесвітній день дитини

 


Найбільшим скарбом на Землі є діти. Вони її майбутнє! Проте, немає країни у світі, де 100 відсотково вирішені питання дитячої освіти, медичної допомоги, дітей сиріт чи домашнього насильства над дітьми. Тому ООН оголосила 20 листопада всесвітнім днем дитини.Саме цього дня 20 листопада 1959 року прийняли ″Декларацію прав дитини″.

А в 1989 році, також 20 листопада, всесвітнім співтовариством була прийнята ″Конвенція прав дитини″. Основна ідея Конвенції – найкраще забезпечення інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція, – визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю. Кожна дитина має право на освіту, на здоров’я і належну медичну допомогу, на ім’я та громадянство, вона має право зростати в турботливому родинному середовищі й бути захищеною від жорстокості та насильства.

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення здоров′я і благополуччя дітей в усьому світі.

До цієї дати для учнів 8-А класу було проведено Правовий ринг. В інтелектуальній грі взяли участь дві команди: хлопців та дівчат. Учасники змагань відповідали на питання правового характеру, згадали права та обов'язки дітей, складали з літер терміни та визначення. А під час казкової вікторини дізналися, які права героїв було порушено.  В результаті боротьби перемогу отримали хлопці. Вітаємо переможців!




Немає коментарів:

Дописати коментар