середа, 8 грудня 2021 р.

Свято Української Хустки

 

   7 грудня, вже традиційно, відзначають день Української Хустки. Вперше його провели у 2019 році. У цей день ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день української хустки, запрошуючи долучитись до ініціативи популяризації у соціальних мережах невід’ємного елементу традиційного українського жіночого одягу – хустки. Введення такого свята на державному рівні ініціювали вінницькі активісти. Ця подія покликана об'єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції.

Флешмоб має назву: "Зроби фото з хусткою", під час якого кожна жінка чи дівчина прикрасить себе автентичним аксесуаром та продемонструє багатовікову красу української жінки. Учні та вчителі школи долучились до святкування - прийшли напередодні свята у яскравих українських хустках.

Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Свято Української Хустки, як збереження та відродження українських традицій відбулось у нашій школі! Дивіться які чудові фото у нас вийшли! 
























Немає коментарів:

Дописати коментар