вівторок, 14 березня 2023 р.

Тарасові Шевченку - 209

На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзара, світоча українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

9 березня 2023 року минає 209-а річниця від дня його народження, а 10  березня – роковини  смерті. Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця  переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька. Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є і буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова…

Традиційно на початку березня проходять "Шевченківські дні". До відзначення 209 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка долучилися і здобувачі освіти ліцею. З учнями 5-А та 5- Б класів проведено літературну гру "Я люблю Україну". Учасники заходу виконували цікаві завдання та відповідали на запитання вікторини про життєвий шлях та творчість Т. Г. Шевченка. Підготували та провели гру члени учнівського парламенту Анна Тютюнник, Анжела Баклан та педагог-організатор Носенко Н. К.

Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна змушена захищати власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу. Захищаймо з гідністю та будуймо свій дім – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і онуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх задля щасливого, мирного майбутнього рідного народу.












Немає коментарів:

Дописати коментар