четвер, 7 березня 2024 р.

«І оживе добра слава, Слава України!»

9 березня 2024 року в Україні відзначають 210 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька українства, славетного Кобзаря, чиї слова і зараз звучать надзвичайно пророчо.

Могутня сила його таланту безсмертна, а гострота і пристрасність його слова, пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

Здобувачі освіти ліцею долучилися до відзначення цієї визначної дати. Як цікаво згадати творчість Шевченка, відкрити в ній щось нове? Учні 6 класів ліцею разом із педагогом-організатором Носенко Н. К. обрали цікаву форму проведення - гру-вікторину "Я люблю Україну. Як ми знаємо творчість Т. Г. Шевченка?"  Діти розгадували ребуси, в яких були зашифровані назви творів Тараса Григоровича, шукали слова віршів та дізнавалися, про кого у них ідеться. Під час гри "Літературна з'єдналка" складали імена та прізвища письменників, обирали пари казок та дізнавалися назви творів поета. Цікавою була і вікторина за біографією та творчістю Кобзаря. 

Минають дні, віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Воно було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.


























Немає коментарів:

Дописати коментар