суботу, 3 грудня 2016 р.

День Гідності та Свободи



      Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи.
     Указом президента від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.
    У 2013 – 2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.
    Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони
продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі
люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни.  Відзначаючи річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо  разом.
На виконання Указу Президента України від 06 жовтня 2016 року №436 «Про відзначення у 2016 році Дня гідності і Свободи», відповідно до розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 26 жовтня 2016 року №454-р «Про відзначення у 2016 році в області Дня гідності і Свободи», на виконання наказу начальника відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації від 02 листопада 2016 року №207 «Про відзначення у 2016 році Дня Гідності і Свободи», наказу директора НВО від 03 листопада 2016 року «Про відзначення у 2016 році Дня Гідності і Свободи»  та з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до підростаючого покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття  учні та вчителі Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» провели ряд заходів, приурочених до цієї дати:

1.      тематичні інформаційні хвилинки, уроки мужності та виховні заходи щодо політичних та суспільних змін в українському суспільстві, теми єдності народу України та цілісності її території:
-         класним керівником  7-Б класу Майданник О.П. проведено віртуальну подорож «Цінності демократичного громадянського суспільства» ;
-         учнівським самоврядуванням було створено стенд, присвячений Дню Гідності «Ми пам’ятаємо!» ;
-         педагог-організатор Носенко Н.К. та класний керівник 9 класу Калініченко В.О. підготували загальношкільну лінійку «Молюсь за тебе, Україно!».  Єдиним символом Революції гідності був прапор України. Єдиний духовний помічник – Державний Гімн України. Тому учасники відкрили лінійку– реквієм урочистим виконанням Державного Гімну.
             Під час проведення лінійки усі присутні згадали події листопада 2013 – лютого 2014 рр. Без сліз не можна було слухати рядки про трагічні події лютого 2014 року,  про героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за свободу та незалежність рідної України. Для збереження світлої пам’яті всіх героїв Майдану та воїнів-захисників України, які загинули за гідність і свободу нашої Вітчизни, всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої єдиної України, присутні та учасники заходу запалили  свічки та вшанували їх хвилиною мовчання


-         урок мужності «Моя Україна – єдина країна», 11 клас, класний керівник Рябко Н.М.

2.     Бібліотекарем Воропай Є.М. створено  виставку-експозицію, присвячену героїзму учасників Революції Гідності

     Минуть роки, відлетять у вічність, але не згасне пам’ять про героїв Майдану, про героїв-воїнів АТО, які загинули за цілісність, гідність і свободу нашої держави.
Дай, Боже, нам миру в країні,
Де пишно калина цвіте,
Дай сонця моїй Україні,
Що гідно в майбутнє іде.
Дай, Боже, в любові зростати
Малим громадянам її,
З добром в майбуття крокувати
І жити в єдиній сім’ї.








Немає коментарів:

Дописати коментар