середа, 19 грудня 2018 р.

Ходить світом Миколай



     Взимку є чимало свят, яких із нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначають День святого Миколая. Здавна Микола Угодник вважався другом і покровителем дітей та мореплавців. У народі його прозвали Миколою Угодником за його покірність Богу та добрі справи.

   Микола Чудотворець жив приблизно в ІІІ -ІVстоліттях. Навіть його мощі після смерті мають силу зцілювати тисячі людей.  Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі справи та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає: подарунок,  а чи, може, різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунки тільки різочки.
     Свято Миколая вважають одним із найбільш шанованих у православному світі. Тому 19 грудня 2018 року учні нашої школи відзначили День Святого Миколая - покровителя усіх мандрівників і дітей. Неперевершене свято підготували учні 5-А класу із класним керівником Дахно Л.О. та педагогом-організатором Носенко Н.К. Для учнів 1-4 класів вони провели літературно-музичну композицію "Антипкова досада". Шкільна родина мала змогу побачити інсценізовану виставу, яка донесла до дітей думку, що треба вірити в чудеса, святих, - і диво здійсниться, бо Святий Миколай, крім того, що роздає продарунки, завжди є там, де панує розпач, скорбота, біда. Він завжди приходить на поміч тим, хто молиться до нього.
    Хочеться відзначити чудову гру юних артистів, які передали настрій та характер героїв та донесли до глядачів, що необхідно бути добрими, чесними, працьовитими, допомагати іншим. Всі присутні були задоволені дійством.







Немає коментарів:

Дописати коментар