вівторок, 22 січня 2019 р.

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг


     З метою виховання у підростаючого покоління національної свідомості та почуття гідності бути громадянином України, любові до рідного краю, його історичного минулого до Дня Соборності України 22 січня 2019 року в нашій шлолі було проведено ряд заходів:

- уроки мужності «День Соборності. Сила нації - в її єдності», «У єдності наша сила»;
 - години спілкування «День Соборності та свободи України», «З любовю в серці до України»;
- ранкові зустрічі «22 січня – День Соборності України».
 Для учнів 9-11 класів було проведено патріотичний урок єдності «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». Під час проведення уроку учні пригадали історичні події 22 січня 1919 року, коли було проголошено акт злуки всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської народної республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України. Учні переглянули документальні кадри подій тих років, кадри 1990 року, коли до цієї визначної дати тисячі українців створили живий ланцюг від Києва до Львова, переглянули відеоролики про Україну. Зі словами вдячності учасники заходу згадали тих патріотів, які боронять нашу державу на сході України. Розпочався та закінчився захід загальним виконанням Державного Гімну України.
    Також члени шкільного парламенту дітей провели флешмоб «Україна – єдина!»
Коли ми єдині в своїх помислах, цілях і зусиллях, ми матимемо успіх. Коли нас об’єднує спільна мета та спільна відповідальність за долю держави, Україна матиме майбутнє.
Тож нехай нескінченний дух соборності навіки увійде в наше щоденне життя та скеровує кожного на добрі вчинки в ім’я процвітання нашої Вітчизни.

                                                                  Лунає пісня солов’я,
                                                                  і вітер віє степовий,
                                                                 Моя соборна Україна
      знов зустрічає день новий









Немає коментарів:

Дописати коментар