неділя, 21 квітня 2019 р.

День довкілля у школі

    

       Щороку в третю суботу квітня, коли природа остаточно прокидається від зимового сну і все навколо вже готове до весняного оновлення, в Україні відзначають День Довкілля. Цей день  відзначається в Україні щорічно з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». Головню метою є привернення уваги до екологічних проблем, формування усвідомлення ролі кожного у збереженні природних багатств планети та залучення до природоохоронної діяльності.

    19 квітня у рамках місячника озеленення, прибирання та благоустрою у нашій школі відбувся День довкілля. Протягом тижня класні керівники проводили виховні години на екологічну тематику, проте лише словами не обмежились. Спільними зусиллями працівників школи, учнів та їх батьків було організовано прибирання  пришкільної території, спортивного майданчика. Було впорядковано та приведено до належного естетичного та санітарного стану територію школи:  побілили  дерева,  видалили сухе та поламане гілля та забезпечили їх вивезення, впорядкували та замели доріжки біля школи, загребли торішнє сухе листя, прибрали будівельне сміття. У суботнику взяли участь всі педагогічні працівники школи, технічний та обслуговуючий персонал та учні 1-11 класів. Кожен мав змогу стати корисним для довкілля, долучитися до спільних екологічних акцій. Така робота не лише приносить користь довкіллю, але й неабияк зближує, адже учні були об’єднані важливою метою – збереження природи. Всі працювали активно та старанно, радісно та їз задоволенням, усвідомлюючи необхідність справи. Відчули насолоду від фізичної праці на свіжому повітрі, а потім милувалися результатом своєї роботи на тлі пробудження природи.
      Своїм прикладом учасники акції продемонстрували важливість підтримання чистоти та проведення озеленення території. Тож станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам’ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.
                                                                                                                                                                             




Немає коментарів:

Дописати коментар