понеділок, 16 вересня 2019 р.

Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!



    Добігли кінця останні дні теплого літа, а це означає, що почався навчальний рік і діти щодня прямують до школи і зі школи додому. Їх вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого і через це діти іноді потрапляють у небезпечні для життя ситуації.
   З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.
   З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в нашій школі з 9 по 13 вересня 2019 року тривав Тиждень безпеки дорожнього руху на тему «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!». Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.
В рамках тижня педагогом – організатором, класними керівниками було проведено цілий ряд заходів:
- показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки» (для учнів 1-4 класів);
- конкурс віршів, ребусів та загадок про дорожній рух (для здобувачів освіти 1- 4 класів);
- ігрове заняття «Будь обережним на дорозі!» (здобувачі освіти 3-А класу);
- ігрове заняття «Дорогою до школи» (здобувачі освіти 1 класу);
- квест «Азбука безпеки на дорозі» ( 6-А клас);
- конкурс на кращий учнівський малюнок, виріб на тематику Тижня (5-11 класи);
 виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (класні керівники 1-11 класів);
- написання диктантів на уроках української мови.
Вчителем основ здоров’я були проведені бесіди «Безпека пішохода», «Безпека пасажира».
Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.


Немає коментарів:

Дописати коментар