понеділок, 2 грудня 2019 р.

Хто попереджений – той захищений


   Щорічно 1 грудня в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Ще цей день називають днем порозуміння з ВІЛ-інфікованими та хворими на СНІД. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
   З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема, ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, у нашій школі до цієї дати відбулася низка заходів під гаслом «Хто попереджений – той захищений». Члени шкільного парламенту разом із педагогом-організатором Носенко Н.К. та медичною сестрою Чубатенко Л.Ф. підготували і під час шкільних перерв провели вікторину «Що ви знаєте про ВІЛ/СНІД?». Всі учасники вікторини мали можливість отримати червону стрічку, яка є символом солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД людьми. Також була проведена загальношкільна акція «ВІЛ – не вирок». У ході якої за допомогою маленьких червоних стрічок школярі створили велику об’ємну стрічку, що стала символом надії на майбутнє без СНІДу. Цього ж дня у школі пройшов флешмоб «СТОП. СНІД!». Також усі бажаючі мали змогу долучитися до створення дерева толерантності, чим виразили своє порозуміння до тих, хто хворий на СНІД або є носієм ВІЛ.  
    Усі проведені заходи сприяли підвищенню рівня інформованості учнів про соціально-небезпечні хвороби та формування толерантного ставлення до людей із ВІЛ–позитивним статусом.







Немає коментарів:

Дописати коментар