понеділок, 26 квітня 2021 р.

Пам'ятай дзвони Чорнобиля...

 

      26 квітня 2021 року - 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Це знакова дата для кожного українця. Вона розділила життя на до і після. Саме в цей день у 1986 році сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС.

Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів на зону відчуження. Покинуту і небезпечну, на сотні років. Близько 116 000 людей отримали статус переселенців і більше 6 000 – ліквідаторів. Ми стали свідками не тільки всесвітньої трагедії, а й безмежної мужності, жаги до життя багатьох тисяч наших земляків. Аварія на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року— найбільша техногенна та екологічна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. Радіоактивна хмара пронеслася над більшою частиною Європи, східною частиною США. Чорнобиль — біль не тільки України, це біль усього світу. Ще більш вражаючими були б убивчі наслідки катастрофи, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС.   

      Вшановуючи 35 річницю з дня Чорнобильської катастрофи з метою ознайомлення учнів з однією із трагічних сторінок України; вшанування пам'яті трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії, жертв чорнобильської катастрофи  в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» для здобувачів освіти було проведено ряд заходів:

-         Урок-реквієм «Память з полиновим присмаком болю» з переглядом відеофільму «Чорнобиль. Моя зміна»;

-         Уроки пам’яті «Пам’ятай Чорнобильський дзвін», «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…», «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс…», "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять...";

-         Переглянули відеофільми «Чорнобиль. За хвилину до катастрофи», «Трагедія Чорнобиля»;

-         переглянули казку про Чорнобиль  «Антон і таємниця Атома»;

-         члени шкільного парламенту створили інформаційний стенд – композицію «Дзвони Чорнобиля» та провели хвилину пам’яті «На Чорнобиль журавлі летіли…»;

-        Марафон знань про Чорнобильську трагедію.






Немає коментарів:

Дописати коментар