понеділок, 3 травня 2021 р.

Безпечний Інтернет та соціальні мережі

 

     Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, в соцмережах та іншим подібним сайтам. Спілкування у чаті, в соцмережах та на деяких інших сайтах поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку для дитини. 

Відповідно листа департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації від 22 лютого 2021 року №35-12/4080/0.35 «Проведення заходів щодо безпечного використання мережі Інтернет», з метою розширення та поглиблення знань здобувачів освіти про безпечний Інтернет та соціальні мережі, сприянню обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивації поширювати цю інформацію у своєму середовищі, в нашій школі було проведено:

- виховний захід «Кібербезпека: поради для дітей» (5 класи);

- виховний захід з елементами тренінгу «Безпечний Інтернет та соціальні мережі» (7 клас).

В рамках заходів здобувачі освіти переглянули відеоролики та презентації на дану тему, взяли участь у мозковому штурмі «Правила розумного користування Інтернетом», виконали вправу «Займи позицію».







Немає коментарів:

Дописати коментар