вівторок, 11 травня 2021 р.

Вогник пам’яті маком квітне в серцях…

 

   8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, а 9 травня – 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. 

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже кілька років поспіль є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів. Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі. Поруч із квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни – 1939–1945 – та гасло “Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

     В нашій школі в рамках відзначення Дня пам’яті та примирення та до 76 річниці перемоги над нацизмом члени шкільного парламенту дітей виготовили інформаційний стенд «В нашому серці будуть жити вічно…» , біля якого проведено загальношкільну акцію «Вогник пам’яті маком квітне в серцях…» Здобувачі освіти виготовили маки та створили символічну карту пам’яті України. Також класними керівниками було проведено виховні заходи, уроки пам’яті, під час яких здобувачі освіти школи переглянули відеофільми та відеоролики про події тієї страшної війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поліг на полі бою, віддав своє життя, захищаючи рідну землю. Хай у ці весняні дні мир і спокій, злагода і достаток будуть завжди у кожній родині, а незабутній подвиг завжди кличе нас до нових звершень в ім’я незалежної Україні!












Немає коментарів:

Дописати коментар