четвер, 15 липня 2021 р.

Сценарій випускного вечора 2021



Блок 1 Урочиста частина

Звучить легка музика

            Виступ вокального ансамблю. Пісня «Моя рідна Україна»

            Учасник ансамблю каже слова :

 «Краща школа, супер клас. Випускний сьогодні в нас!»

( показує клас)

Музика

На сцену виходить ведучий Нікіта

Нікіта.

Доброго і гарного вечора, вельмишановне товариство: дорогі вчителі, батьки та гості! Найщиріші вітання усім, хто завітав на наше свято! Ну, нарешті, наші одинадцятикласники стали випускниками. Тож, пані та панове, зустрічайте бурхливими оплесками  молодих і креативних, енергійних і розумних, модних і винахідливих, супернеповторних випускників 2021 року   разом із класним керівником Оксаною Олександрівною Микитчук!

Музика

Вихід 11 класу                             

 

Заходить ведуча Каріна

 

Каріна.

 Доброго і гарного вечора, вельмишановне товариство! Найщиріші вітання усім, хто прибув сьогодні на наш івент! Раді бачити усіх на School number one Fashion Week !

 

Нікіта.

Стоп, стоп! Каріна, який ще фешн вік? У нас сьогодні ви-пус-кний! Як ти могла забути?

 

Каріна.

Та ні ж. Я не забула! Ти лише поглянь на цих красунь на красенів. Що не сукня, то витвір мистецтва. А костюми парубків – просто очі не відірвати.

 

 

Нікіта.

Ехххх….Вони такі дорослі. Аж метелики всередині з’являються, коли думаєш про них. Та і плюс до всього їм так класно. Вони уже закінчили навчання і такі круті. Ось-ось отримають свої свідоцтва. Я би теж хотів уже зараз отримати своє. Можливо, навіть із відзнакою.

 

 

Каріна.

Масштабно міркуєш. Тобі ще вчитись та вчитись, не поспішай. Та  це тільки на краще. Лише поглянь на нашу школу, такою крутою стала. Величезний апгрейд. А які вчителі у нас!

 

 

Нікіта .

Ооо, так. А директор взагалі – справжній Big Boss. А кожен працівник школи вкладає частинку себе у наш розвиток.

 

 

Каріна.

Так, згодна з тобою.

 

 

Нікіта.

Ну все. Досить тягнути. Давай краще представимо кожного випускника та привітаємо їх найгучнішими оплесками.

 

 

Ведучі представляють випускників (11-класники встають з місця) 

 

Нікіта.  Як ти думаєш, свідоцтво про освіту дуже важливе?

 

Каріна.  Звичайно, це ж квиток у майбутнє! Як же без нього!

 

Нікіта.  Так як і неможливо продовжити наш випускний вечір без креативного, унікального і неповторного директора.

 

Каріна: Тож вітайте директора Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 комунального закладу «Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1» Людмилу Іванівну Литвин!

 

Музика. Вихід директора.

Директор відкриває урочисту частину.

Звучить Державний Гімн України.

Вітання.

Директор запрошує заступників директора І. О. Лень та Н. М. Коник для зачитання наказу про випуск учнів 11 класу. Вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту, похвальних листів, грамот, подяк.

 

ТУШ для нагородження

 

ЗАВУЧ.     Для вручення нагород запрошуються заступник директора з виховної роботи Вікторія Вікторівна Лозова  та вчитель фізичної культури Геннадій Анатолійович Голинський

(вручення грамот за виховну роботу, спорт)

 

 

ГОЛИНСЬКИЙ Г.А. Урочиста частина, присвячена врученню свідоцтв про повну загальну середню освіту оголошується закритою.

(Звучить Державний Гімн України)

 

                         

                                                                             Блок 2

Концертна частина

Опускається екран. (Голос за кадром )

Ну, ось і пройдено рубіж останній –

І вже в руках важливий документ.

Шкільні роки – епоха незрівняна,

Це незабутній для усіх момент.

Всього було за 11 років:

Веселі жарти, спогади сумні,

Та починалося усе з дитячих кроків,

Згадайте ж всі якими ви колись були…

 

Відео про дитячі роки випускників.

 

Під музику виходять на сцену випускники.

Випускник. Росте людина. Її життя починається найкращим періодом – дитинством. Залишається воно у пам’яті як світле та радісне.  І скільки б не пройшло років, завжди хочеться повернутись у ті безтурботні часи.

Випускник. Тоді все було вперше: перший клас, перший обід у їдальні, перший шкільний друг, і, звичайно, перша вчителька.

 

Випускник. Величезний слід у нашому дитинстві лишили люди, які мають найпрекрасніші звання на землі – перші учителі, які закарбувалися у пам’яті своїми словами та вчинками, уроками дружби та справедливості, любові та поваги.

 

Випускник. Ми пам'ятаємо  своїх перших вчителів, згадуємо про них із теплом і вдячністю, бо ловили кожне слово, пильно вдивлялись в очі, шукаючи там відповіді на всі запитання. Так, це вони - єдині й неповторні, перші вчителі – Алла Анатоліївна Тимко та Марія Варфоломіївна Меренцова.

 

(На  екрані  демонструють фото перших вчителів)

 

Випусники разом. Дорогі наші Алло Анатоліївно та Маріє Варфоломіївно ! Ми щиро вам вдячні!

 

Звучить мелодія

 

(випускники вручають квіти першим вчителям)

 

 

Пісня від Ярової А.

 

Танець Ростіка Щербини

 

 

Блок  класному керівнику, учителям, працівникам школи

 

Випускник. Стаючи дорослими, ми починали помічати, як змінюється наше життя, стає складнішою наука, з'являється перше усвідомлення себе як особистості, бажання, аби нас сприймали, як дорослих.

 

Випускник.  О, а пам’ятаєте, як було страшно в 5 класі у великих коридорах із старшокласниками, що були схожими на гігантів. Лавина нових предметів та учителів, імена яких треба було запам’ятати краще, ніж власне. Одним словом – колосальні зміни у нашому житті.

 

Випускник. Через такі надскладні випробування ми змогли пройти лише з допомогою двох тендітних жінок. Одна з них - Оксана Петрівна Майданник, яка була другом і порадником, підтримувала та рятувала в найскладніших ситуаціях.

 

(На  екрані демонструють фото класних керівників)

 

Випускник.  А ще одна - Оксана Олександрівна  Микитчук, яка, вірила в нас, заряджала енергією та оптимізмом, давала необхідні поради, турботливо опікувала всіх під час складання ЗНО і привела до випускного вечора.

 

Випускник.:
Ви – класний керівник, а це вже мужність,
Адже усякого буває в школі.
Ви - наша радість, ви
висока мудрість,
Ви – світле сяйво у дитячій долі!

 

На сцену під музику виходить класний керівник

 

Слово класного  керівника

Вручення квітів класним керівникам

Танець від Андрія Микитчука та Діани Чубатенко

 

Звучить мелодія. На сцену виходять випускники

 

Випускник.

Школа – дорога  вгору.  І її легко долати, якщо бачиш попереду світло, запалене наставниками-вчителями. Здобувши перемогу на даному етапі, ми зможемо боротись і далі.

 

Випускник.

Рідна школа стала досить широким поняттям. Від дитячих спогадів до серйозних справ, від сміху і бігу на перервах до важливих екзаменів. Увесь спектр емоцій та почуттів ми пізнали саме тут і з вами, шановні вчителі. Ви навчали нас не лише науці, а і життю.  

 

 

Випускник.

 І лише зараз ми по-справжньому зрозуміємо, що саме ви найбільше про нас думали, захищали і підтримували, дбали і бажали найкращого. Ви робили одну велику неоціненну справу: плекали наше безтурботне дитинство, готували нас до великих звершень натхненного щасливого життя, навчали нас прекрасному, доброму, розумному, вічному.

 

 

Випускник. З посмішкою на устах ми сьогодні вже дорослі згадуємо наші шкільні пустощі. Нам було весело, а у вас іноді здавали нерви. Пробачте нас за все, дорогі вчителі. Бо ми були лише енергійними, непосидючими дітьми.

 

Випускник.

Ви, наші рідні вчителі,
Й працівники шкільні усі!
Ми кажем нині всім спасибі,
Що підняли, зростили нас.
І просто всіх учили жи
ти,
І хвилюва
лися весь час.

 

Випускник.  Ми щиро вдячні всьому трудовому колективу Олександрівської загальноосвітньої школи №1 не тільки за прекрасну освіту, але і за атмосферу, яка нас оточувала, за можливість спілкуватися з цікавими людьми, за ті шляхи, які тепер відкриті перед нами.

 

 

Вручення квітів під музику

Музичний номер  вчителям і працівникам школи

Пісня «Шкільні роки»

 

 

                                                  Блок батькам

 

Випускник.

Випускний прощальний вечір зі школою… Останні урочисті хвилини шкільного життя… Квіти і випускний бал… Ще одна ніч – і старт  у вир життя дорослого.

 

Випускник.

Саме  батькам ми завдячуємо своїм життям, своїм сьогоденням. Їхня любов, безмірна і відкрита, надає сили в часи розчарувань, надихає під час негараздів, підіймає і бентежить в часи радості.

 

 

Випускник.

Я вдивляюся зараз у натовп і відчуваю дивовижну енергію. Це поєднання щастя, гордості і радості в очах наших батьків. Безперечно, сьогодні і їхнє свято, їм є ким пишатися і за кого радіти.

 

 

Випускник.

Усі мовчать – щось батько каже,

Цвітуть притишено слова.

Вони із веселкових вражень,

З любові, що в душі жива.

 

Випускник.

Зійшлися діти всі до хати,

Де хліб рум’яний на столі…

Усі мовчать: говорить мати

Вустами неба і землі.

 

 

Під ліричну музику виходять батьки. Виступ батьків.

 

(відео від батьків )

(Танець мами + сини)

 

                                                       Слова випускників для батьків

Випускник. Рідні наші! Мамо! Тату! Дякуємо за те, що дали нам життя, що завжди любили й вірили в наші сили.

 

Випускник. Рідні наші, дякуємо за те, що виховували  нас, раділи та сумували разом з нами. Вибачте нас за всі прикрощі, що вам завдали, і повірте, що ми будемо гідними називатися вашими дітьми.

 

Випускник. Ідучи, ми лишаємося. Прагнучи свободи, ми просто просимо більше уваги. Ми – це ви, тільки більш сміливі  і сучасні,  неспокійні і відверті. Ми – це ви, якщо б ви просто стали нами сьогодні. Ми – це ви  у майбутньому. Ви – наші батьки , наші вічні спонсори. Ми на вас розраховували, а ви за нас розраховувались.

 

Випускник. А якщо серйозно, то ми вам дуже вдячні за все. Спасибі вам за сьогодення  і за те, чого ще немає. Завдяки вам ми впевнено ідемо назустріч долі. Спасибі вам за те, що нас чекає попереду. Завдяки вам ми впевнено пірнаємо в океан життя. За кожен день, що був, ми вдячні вам! За кожен день, що буде, ми вам вдячні!

 

 

(Музичний номер від випускників для батьків)

Пісня «Матінку люблю я…»

 

 

                           (Слова випускників про шкільне життя)

 

 

- Ну от… шкільні роки добігають кінця. А давайте згадаємо найцікавіші історії, які трапилася з нами у школі?!(АНДРІЙ)

 

- О, пам’ятаю як декілька раз засинав на уроці (ОЛЕГ)

 

-        Та не тільки ти мені, здається… (РОСТІК)

 

-        Пам’ятаю, як я тікала з декількох уроків (МАРИНА)

 

-        Мені здається настільки з «декількох», що легше порахувати на яких ти була, ніж не було… (ЮЛЯ)

 

-        О, я й зовсім там… ( КУЦОВІЛ)

 

(ОКСАНА Олександрівна погрозливо дивиться на КУЦОВІЛ)

 

-        Еее… Зовсім неодного не пропускала і ходила на всі підряд… (КУЦОВІЛ)

 

-        А я пам’ятаєте як ми колядували?! (АНГЕЛІНА)

 

-        Ох-хох, таке складно забути (АНТОН)

 

-        Здається, краще про це не говорити… ( ОКСАНА О)

 

-        О, а пам’ятаєте, як хтось побився об заклад прийти в халатах та піжамах (ДІМА)

 

-        Так, он, Західов і Касапенко це були (АНТОН)

 

-        Ще і  я з Ілюхою! (АНГЕЛІНА)

 

-        А пам’ятаєте, як ми всі прийшли в школу з пакетами замість портфелів! (НАСТЯ)

 

-        Ох, веселий день був, я тоді стільки Касапенка в карти ви… (Ярік)

 

-        Не було такого, не вигадуй (ОО)

 

-        А, поняв (ЯРІК)

 

(сміх)

 

-        О, а пам’ятаєте як ми вперши зайшли в нову їдальню? (АНЯ)

 

-        ООО, ТАК. Пам’ятаю як хотіла там  все тріпл - меню одразу з’їсти (ОЛЯ)

 

-        А я пам’ятаю як в один з перших днів Діана думала, що «Печеня» це печиво, а не страва з картоплі (ЯНИК)

 

-        Ну, я реально переплутала, що це таке… (ДІАНА)

 

-        А як ми у Львів їздили (СВЄТА)

 

-        Ахаха, а як Антон по тому потязі лазив як та мавпа (АНЯ)

 

-        А як Оксана Олександрівна вдавала не нашу вчительку, коли якась бабка почала на нас кричати (СВЄТА)

-        СМІХ

 

-        А мемів ми скільки там переробили, це ж жах (МІША)

 

-        А наша фотосесія у стилі мафії (АНГЕЛІНА)

 

-        Так так так, ото було круто (ЮЛЯ)

 

-        Ми всі такі гарні були!... (ОЛЯ)

 

-        Ну, особисто я і залишилась гарною (ДІАНА)

 

-        СМІХ

 

-        Або як ми перед ЗНО в церкву ходили (КАСАПЕНКО)

-        А як перед історією молитву читали (ДІАНА)

-        Вранці та ввечері, як Людмила Іванівна казала (ВИННИК)

-        А всі оці наші танці, співи, витівки… (ПЕРЕВЕРТЕНЬ)

-        Я буду сумувати за цими часами (ВЛАДІК)

 

-        (ридаючи) Я ВАС ТАК ВСІХ ЛЮБЛЮЮЮЮ (АНГЕЛІНА)

 

-        АОАОАОАО (ВСІ)

 

ВСІ ВСТАЮТЬ ТА ОБІЙМАЮТЬСЯ

 

Випускник. Але скільки б ми не жартували, не співали, не танцювали,  ми розуміємо, що це наше останнє шкільне свято. Ще не раз тут лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками.

 

Випускник. Ми завжди будемо згадувати рідну школу, вчителів,  це свято, своїх друзів дитинства, і від цих спогадів нам буде легко. І нехай ці спогади будуть такими ж трепетними і ніжними, як ця пісня.

 

Фінальна пісня від Ярової А.

 

Випускник.

                Пролине вечір цей,

                Настане новий ранок.

                Незвідані шляхи чекають завтра нас,

                Та поки що, хай музика лунає.

                І нас кружляє «легкокрилий вальс».

 

                          (Музика. Випускники танцюють вальс)

 

Випускник. Отже, у нашій шкільній повісті ми на писали останню главу, поставили останню крапку.

 

Випускник. Попереду – велике майбутнє, де ми відповідальні не тільки за себе,  а й за нашу країну.

 

Випускник. Та як сказала Ліна Костенко: «І кожен фініш – це по суті старт». Тож перед новим великим стартом у доросле самостійне життя давайте збережемо в нашій памяті усе, що було з нами в школі…

 

(Фінальне відео про шкільні роки випускників)

Випускники разом: Школо, ми тебе любимо!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар