пʼятниця, 21 січня 2022 р.

Єднання заради незалежності

 

22 січня всі українці відзначають національне свято – День Соборності України. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

Цей день був заснований, щоб громадяни нашої країни пам'ятали про важливість свободи і незалежності держави, в якій живуть. Офіційно ця подія святкується з 1999 року. Територіальна єдність України ще з давніх часів – дуже болюча тема, так як вороги завжди "роздирали" нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято, як ніколи актуальне. Адже знову над Україною нависла небезпека розбрату, знову проливається кров, знову ми відстоюємо право нашої держави на цілісність і незалежність. З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в ліцеї проведено ряд заходів: тематичні уроки "Єднання заради незалежності", "Як я знаю Україну?", "Ми - українці", "День Соборності України". Під час проведення заходів діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки УНР та ЗУНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби  за незалежність України.Ч лени шкільного парламенту дітей підготували відеовітання до визначного державного свята. 

Ми повинні бути свідомими, бо саме в єдності дій і соборності душ можемо досягти величної мети – побудови вільної, демократичної держави. Коли ми єдині – тоді ми сильні! День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.























Немає коментарів:

Дописати коментар