вівторок, 25 квітня 2023 р.

26 квітня 2023 року - 37 річниця Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2023 року відзначається 37-а річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції, найбільшої в історії ядерної енергетики.

Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. 26 квітня є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Щодня в цей день проходять пам'ятні заходи, виставки та інформаційні хвилинки про Чорнобильську трагедію.

У переддень відзначення 37 річниці цієї трагічної дати в історії нашої країни в ліцеї було проведено:

- Уроки-реквієми, години спілкування "Терновий вінок - Чорнобиль",

 "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам' ять...", "Чорнобиль - рана України";

- уроки пам'яті "Чорнобиль немає минулого часу", "Весни обірване суцвіття", "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить...";

- члени учнівського самоврядування провели тематичний відеолекторій "Героїзм та мужність ліквідаторів аварії на ЧАЕС" та підготували відео.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.





































Немає коментарів:

Дописати коментар