пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Конфлікти. Шляхи подолання конфліктів

Там, де є людина, завжди є конфлікти, бо вони постійний супутник людського буття та суспільного розвитку.👥 Виникнення конфліктів є об’єктивним і неминучим явищем.

Адже життя – це постійний  процес виникнення проблем та їх наступного вирішення. «Конфлікт – це норма життя. Якщо вам здається, що у вашому житті немає конфліктів, перевірте, чи є у вас пульс…». Ця, трохи смішна і одночасно правдива фраза, належить Чарльзу Ліксону, американському психологові і адвокатові з тридцятирічним стажем. Думаю, що пульс ви вже перевірили і переконалися, що він є. Значить, і конфлікти є.

Конфлікти - дуже часте явище і в учнівському середовищі. Тому з метою  поглиблення  знань про конфлікт, формування навичок ефективної взаємодії між здобувачами освіти, уміння  знаходити  конструктивні способи вирішення проблемних ситуацій,  ознайомлення з методами розв'язання конфліктних ситуацій здобувачі освіти 7-А класу разом із педагогом-організатором Носенко Н.К. взяли участь у тренінговому занятті в онлайн форматі «Конфлікти. Шляхи подолання конфліктів»

Діти дали визначення поняттю «конфлікт», ознайомилися з поведінкою в конфлікті, оптимальними шляхами виходу з конфліктних ситуацій, дізналися, що позитивне, а що негативне в цьому явищі, які види конфліктів існують та що до них призводить. Під час проведення тренінгових вправ учні шукали способи подолання конфліктів, розвивали  навички запобігання та подолання конфліктів в учнівському середовищі. На завершення заняття учасники заходу розробили пам’ятку спілкування в конфліктній ситуації.







Немає коментарів:

Дописати коментар