понеділок, 14 листопада 2016 р.


Рекламно-просвітницька кампанія «Ми – за життя без тютюну, алкоголю, наркотиків»

Сьогодні дуже гостро перед суспільством стоїть проблема підліткового тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, тому в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО № 1» цілеспрямовано та систематично ведеться робота з профілактики цих негативних явищ, формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику.
Перед колективом школи стоять такі завдання:
- підвищення ефективності навчально-виховної роботи з учнями з превентивного виховання;
- поглиблення теоретичних знань та закріплення практичних навичок щодо формування у школярів ціннісного ставлення до власного здоров’я;
- пропагування здорового способу життя серед батьків та їх дітей;
- формування у підлітків стійкого усвідомлення власної відповідальності за свій вибір.

   З метою підвищення інформованості, громадської активності дітей і підлітків у сфері пропаганди здорового способу життя та поширення досвіду альтернативних видів і форм діяльності, розширення знань учнів про негативні наслідки вживання тютюну, алкоголю, наркотиків; формування у дітей небайдужого ставлення до існуючих проблем сьогодення; пошук дієвих форм та методів щодо формування здорового способу життя; виховання соціальної активності учнів, впродовж жовтня 2016 року у школі була проведена традиційна рекламно-просвітницька кампанія «Ми за життя без тютюну, алкоголю, наркотиків». В рамках кампанії проведено години спілкування та виховні години «Профілактика негативного впливу соціального середовища», «Як не потрапити на гачок шкідливим звичкам», «Ми - за життя без тютюну, алкоголю, наркотиків», конкурси на розробку плакатів «Зроби правильний вибір», виставку дитячих малюнків «Чужої проблеми не буває», інтелектуальні ігри «Будемо здорові!», спецвипуск газети шкільного парламенту «Скажемо: «Ні!» тютюну, алкоголю, наркотикам!» У рамках кампанії педагогами, учнями органічно поєднано традиційні просвітницько-профілактичні форми роботи з інноваційними: анкетування, круглі столи, брейн-ринги «Ми проти тютюнопаління», диспути, конкурси малюнків «Цінуй життя – воно одне у тебе». Виховні години проходили в цікавій формі: в тандемі, з використанням ІКТ (презентації, відеоролики).
         Члени шкільного парламенту дітей провели для учнів початкових класів ігрові заняття, вікторини на тему здорового способу життя. Учні 1 класу разом із педагогом-організатором стали учасниками ігрового заняття «Здоровенькі були!», на якому разом із героями мультфільмів вивчили правила здорового способу життя, що потрібно робити, щоб зміцнити здоровя.
   Учні 5-7 класів прийняли участь у грі-подорожі «Країною здорових звичок». Подорожуючи станціями  цієї країни, школярі виконували цікаві завдання: відповідали на запитання вікторини про корисні та шкідливі звички, віддавали свій голос на підтримку лозунгу «Ми – за життя без тютюну, алкоголю, наркотиків!», виготовляли Дерево здоров’я. Така форма роботи активізує всіх учнів класу  та дає можливість кожному висловити власну думку.

    За думкою педагогів, ці різноманітні заходи матимуть неабиякий виховний позитивний ефект та сприятимуть пропаганді здорового способу життя серед дітей та підлітків. Педколектив школи і надалі вестиме активну роботу у напрямку превентивного виховання.



Немає коментарів:

Дописати коментар