вівторок, 21 лютого 2017 р.

Зроби свій вибір на користь здоров'ю


Людина – найвищий продукт земної природи.
Але для того, щоб насолоджуватися скарбами природи,
людина має бути здоровою, сильною та розумною.
І.Павлов


    Здоров'я дітей – найцінніше надбання цивілізованого суспільства. Воно створює фізичний, духовний, соціальний, інтелектуальний та фізичний базиси країни.
     Наші діти на сьогодні – ослаблені та хворобливі як, урешті, і належить бути дитині, котра погано та нераціонально харчується, живе в забрудненому навколишньому середовищі, не займається справжньою фізкультурою та постійно зазнає нервових перевантажень.  Тому формування здорового способу життя є обов'язковим завданням і умовою розвитку творчих здібностей учня та формування його як творчої особистості.
      Школа – це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме школа має великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань збереження здоров'я. Це єдиний організм із тісними взаємозв'язками всіх його структурних компонентів.
      

      Усвідомлюючи це, в Олекесандрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» активно пропагується здоровий спосіб життя, проводяться виховні заходи зі сприяння зміцненню здоров'я, профілактики шкідливих звичок, у яких задіяні всі учасники навчально-виховного процесу.
      З 06 лютого по 10 лютого 2017 року в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1  був проведений Тиждень сприяння здорового способу життя і безпеки життєдіяльності «Зроби свій вибір на користь здоров’ю».
   Впродовж тижня були проведені  заходи, а саме:
- Загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня, де учні ознайомилися із правилами здорового способу життя;
- членами шкільного парламенту дітей організовано акцію   «Паркан здоров’я», під час якої учні 5-11 класів могли висловити свою підтримку здорового способу життя та засудити шкідливі звички. Завдяки такій акції проведено просвітницьку роботу серед однолітків.
- Години  спілкування:
„ Життя – це мить, зумій його прожить ”, 6 клас, класний керівник Андрущенко В.І.; 7-Б клас, класний керівник Майданник О.П.;
«Здоровий спосіб життя – все в твоїх руках», 2 клас, класний керівник Ковтун Т.В.;
«Бережіть здоров’я змалку”, 1 клас, класний керівник Семеніченко Л.О.;
«Будь чистим і охайним», 4 клас, класний керівник Козир К.П.;
«Важливо дбати про здоров’я”, 11 клас, класний керівник Рябко Н.М.; 
 "Зроби свій вибір на користь здоров’ю”, 5 клас, класний керівник Железковська О.Ю.;
«Обереш здоров’я – матимеш майбутнє», 9 клас, класний керівник Калініченко В.О.;
-Розважально-ігрова програма «Здоров’ятко”, 3 клас, класний керівник Тимко А.А.;
-Подорож до країни Режиму Дня  «Моє ставлення до здорового способу життя», 4 клас, класний керівник  Козир К.П.
- Конкурс малюнків «Ми – за здоровий спосіб життя»;
- Виготовлення творчих робіт;
- Впродовж  тижня в приміщенні бібліотеки на учнів чекала виставка - огляд літератури, тема якої «Здорова дитина – здорова нація».
- педагогом-організатором Носенко Н.К. було проведено урок-роздум «Цінність і неповторність людського життя» для учнів 4 класу. Діти складали прислівя про здоровя, виконували творчі вправи, визначили та зробили висновки, що корисно для нашого здоровя, а що йому щкодить, розділили ці фактори та склали у два різні конверти «Корисно» та «Шкідливо».
- Учні 2 класу разом із педагогом-організатором стали учасниками години спілкування з елементами тренінгу «Обираємо здоровий спосіб життя». На заняття завітали герої улюблених мультфільмів та разом із другокласниками склали стежину здоровя.
- Учні 4 класу разом із соціальним педагогом Лебідь О.А. стали учасниками заняття з елементами тренінгу «Здоров’я – цінність нашого життя».


















      Учні дійшли висновку, що життя неповторне і в кожного своє. Людина від природи має певні здібності і таланти, вона наділена розумом, тому здатна творити свою долю, але для цього потрібно працювати над собою, формувати характер, волю, хороші звички, різноманітні вміння і навички, вдосконалювати дух і тіло, мати активну життєву позицію
      Заходи, які педагогічний колектив провів з 06.02.2017 р. по 10.02.17 р. були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.  Всі заходи під час проведення Тижня здорового способу життя та БЖ на тему «Зроби свій вибір на користь здоров’ю» пройшли на належному рівні. Кожен день був  цікавим, корисним та різноманітним. Найбільш ефективною формою роботи в школі є проведення тижнів здорового способу життя, так як дозволяє всю роботу пропаганди здорового способу життя зробити безперервною й системною, спрямованою на формування в учнів мотивації на збереження і розвиток здоров'я, особистої відповідальності за збереження власного здоров'я як головної життєвої цінності. Таким чином, Тиждень здорового способу життя та безпеки життєдіяльності дав можливість цілеспрямовано здійснювати процес виховання з формування культури здорового способу життя. На заходах протягом тижня учні здобули багато корисної інформації, яку зможуть застосувати у повсякденному житті для збереження свого здоров’я та зрозуміли, що здоров’я вимагає до себе постійної уваги, знань і неабияких зусиль для його збереження.


Немає коментарів:

Дописати коментар