вівторок, 21 лютого 2017 р.

Небесна Сотня. Герої не вмирають...


Небесна сотня білих журавлів,
Душа яких летить під небесами,
Ніхто із вас вмирати не хотів,
Хай вічна пам’ять лишиться за вами …
Б. Пісний

    Ніколи не зітруться у пам’яті події зими 2014 року, вони перевернули свідомість багатьох людей, показали, що українці – нація, гідна кращого майбутнього. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. 11 лютого 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, в якому затвердив 20 лютого Днем Героїв Небесної Сотні. Саме в цей день під час Революції Гідності на вулицях Києва загинула найбільша кількість людей – 49 осіб. Всього під час тих драматичних подій загнуло понад 100 повсталих патріотів. Всі Герої Небесної Сотні отримали звання Героя України, посмертно.
    

    Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і вчителів та учнів Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1». На честь вшанування Героїв Небесної Сотні 20.02.2017 року в нашій школі відбулася лінійка-реквієм «Небесна Сотня. На сторожі гідності». На заході були присутні учні 5-11 класів,  які ознайомились з перебігом Революції Гідності, згадали ті трагічні події, які відбулися на Майдані в лютому 2014 року. Учасники заходу закликали не забувати героїв, а також пам`ятати, за що боролися та полягли ці люди. Звучали прекрасні слова, вірші, крім того, діти дуже вдало підібрали музичний супровід… А під час проведення панувала ідеальна тиша (чи не вперше на подібних заходах !) Багато хто з дітей та вчителів не стримували емоцій… плакали… Під жалобну пісню «Пливе кача» учасники заходу запалили свічки як данину пам’яті тим, хто не повернувся з Майдану
       Під час проведення лінійки-реквієму до Дня пам’яті героїв Небесної Сотні учні та вчителі віддали шану найкращим, тим, хто ціною власного життя дав Україні шанс на майбутнє і хвилиною мовчання возвеличили їх подвиг у віках.     Виступаючі закликали учасників скорботного заходу пам’ятати геройський вчинок протестувальників, бути достойними їх пам’яті і робити все для того, щоби відстояти Україну у неоголошеній війні з Росією.
      Розпочалася та закінчилася лінійка-реквієм звучанням Гімну України, який співали усі присутні, поклавши руку на серце. Адже ми всі віримо, що Небесна сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. Кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли.  Герої Небесної сотні йшли за кращу долю України без зброї, боролися і старі, і молоді за воскреслу Україну для нас:
…бо пам’ять вічна і народ не забува, хто виборов життям ці перемоги,
Небесна сотня, чиста та жива, нам каже з неба: « Доброї дороги…»















Немає коментарів:

Дописати коментар