понеділок, 11 листопада 2019 р.

«Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати»

    Життя і здоров’я дітей є найвищими цінностями нашого суспільства. Навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Саме з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання у здобувачів освіти розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки, удосконалення навичок обережного поводження з вогнем, правильної поведінки під час пожежі, навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях з 4 по 8 листопада в нашій школі проходив Тиждень знань з безпеки життєдіяльності на тему: «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!»
   У рамках Тижня відбулися класні години, бесіди, вікторини, конкурси, виставки малюнків, перегляд відеороликів про правила поведінки під час пожежі. Протягом тижня класними керівниками були проведені бесіди, години спілкування на тему: «Будьте завжди обережні з вогнем!», «Сірничок малий, а біда велика», «Правила поведінки при пожежі», «Пожежа в лісі», усні журнали «Небезпека вогню», «Вогонь друг чи ворог?», інформаційні хвилинки «Жартувати з вогнем не можна», де чітко та застережливо було вказану на небезпеку, в яку можна потрапити при недотриманні правил протипожежної безпеки.
   Здобувачі освіти 1 та 4-А класу переглянули інсценізацію вірша Т. Коломієць «Козенята і вогонь». Для здобувачів освіти 2-4 класів відбувся показ мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу» з подальшим обговоренням.
   Маленькі школярі 2-А класу взяли участь в ігровому занятті «Що усім нам треба знати, щоб пожежам не бувати», під час якого діти в ігровій формі поповнили та закріпили свої знання з таких питань: що є причиною пожежі?, як запобігти пожежі?, як діяти під час пожежі?.
  Здобувачі освіти 5 класу взяли участь у створенні та розгадуванні кросворду на протипожежну тематику. Здобувачі освіти 6-7 класів переглянули відеофільм «Пожежа» та документальний фільм «Пожежники» та «101 – служба порятунку», відвідали пожежну частину, де працівники МНС провели дітям цікаву екскурсію. Діти мали можливість оглянули пожежну техніку, обладнання та екіпіровку пожежних. Школярі із захопленням слухали розповідь про героїв-рятувальників, дії пожежних у складних умовах. Здобувачі освіти 8 класу стали учасниками тренінгового заняття «Обережно! Вогонь – не гра!»
   В рамках тижня серед здобувачів освіти 2-11 класів було проведено конкурс малюнків, плакатів та виробів на тему тижня «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати».
   Заходи, які відбувалися протягом тижня, допомогли дітям отримати знання, якою має бути поведінка під час пожежі, щоб уникнути нещасних випадків. При пожежі не можна чекати і бути повільним чи байдужим. Тому, всім слід пам’ятати, що означає цифра «101» і негайно діяти.






Немає коментарів:

Дописати коментар