четвер, 21 листопада 2019 р.

День толерантності

  Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада. 16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.
   Останнім часом слово „толерантність” набуло значної популярності і стало міжнародним терміном і важливим поняттям у проблематиці миру. У виховному процесі тема „толерантність” відіграє також велике значення.
   У рамках відзначення Міжнародного дня Толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників освітнього процесу, 15 листопада 2019 року в нашій школі пройшов «День Толерантності».
   Учні 1-4 класів створили колективний проект «Дерево толерантності». Під час перерв учні початкової школи мали змогу приєднатися до флешмобу «Протягни долоньку дружби». Школярі звернули увагу на необхідність підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та мирного співіснування, берегти природу, допомагати іншим людям, вивчати та поважати традиції різних народів.
   Учнівське самоврядування провело анкетування учнів «Наскільки ви толерантні».
   В Україні, як багатонаціональній державі з різними культурами та релігіями, терпимість до інших є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку. Учні 11 класу стали учасникам тренінгового заняття «Планета Толерантності». У результаті активного обговорення діти дійшли висновку, що треба вчитися долати прояви нетерпимості, виховувати почуття взаємодопомоги та дружнього прийняття іншої людини.
   Дані заходи сприяли поглибленню знань учнів про поняття «толерантність», розумінню толерантності як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, вміння виявляти толерантність до думок, поглядів, поведінки інших людей, набуття навичок толерантної поведінки і вмінь висловлювати власну думку та власну позицію, розвитку комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, виховування почуттів поваги один до одного. Загалом проведені заходи формували в учнів загальнолюдські моральні цінності, поширювали серед шкільної спільноти принципи терпимості, сприяли налагодження толерантних взаємин між учасниками освітнього процесу.







Немає коментарів:

Дописати коментар