пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Їх небо прийняло, лишивши списки…

    Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України - від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.
    З метою вшанування героїв Небесної Сотні, подвигу учасників Революції гідності, виховання поваги до Батьківщини, патріотичної свідомості, почуття патріотизму і гордості за свою державу та виховання здобувачів освіти у національно – патріотичному дусі в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» було проведено ряд заходів. Для здобувачів освіти 9-11 класів проведено урок-реквієм «Їх небо прийняло, лишивши списки…» Ведучі провели короткий екскурс в історію Революції Гідності, було продемонстровано фото- та відеохроніку героїчних подій Майдану. На великому екрані змінювали одна одну світлини загиблих людей – зовсім юних і досить зрілих, кадри подій на Майдані, а діти у своїх віршах і піснях намагалися передати жертовність та любов до України, бажання миру та злагоди на рідній землі. Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих на Майдані та воїнів АТО хвилиною мовчання. І під звуки неймовірно тужливої української пісні «Пливе кача» поіменно згадали всіх тих, хто віддав своє життя за незалежну Україну.
Для здобувачів освіти 8 класу працівниками районної бібліотеки для дорослих було проведено літературно-музичну композицію «Їх дух незламний та безсмертний». Бібліотекарі познайомили слухачів зі сторінками історії, що передували цим страшним подіям, згадали імена героїв, полеглих на Майдані за рідну Україну. Здобувачі освіти 6-7 класів переглянули відеофільм «18 лютого – революція Гідності. Хроніки подій».
День вшанування подвигу учасників Революції гідності та звеличення пам’яті Героїв Небесної сотні для здобувачів освіти став справжнім уроком сили духу і стійкості українського народу. Небесна сотня – це справжні герої, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людей, європейське майбутнє України. Імена всіх 106 загиблих назавжди залишаться в серцях кожного українця. Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Нині нам доводиться продовжувати боротьбу за єдність своєї держави, захищати її кордони. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!






1 коментар:

  1. Your Affiliate Profit Machine is waiting -

    Plus, making money with it is as simple as 1-2-3!

    Follow the steps below to make money...

    STEP 1. Input into the system which affiliate products you want to promote
    STEP 2. Add push button traffic (this LITERALLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate system grow your list and sell your affiliate products on it's own!

    Are you ready?

    Click here to activate the system

    ВідповістиВидалити