середа, 29 квітня 2020 р.

29 квітня - Міжнародний день танцю



     Доброго дня, любі діти. Продовжується дистанційне навчання.  Знаю, що вам бракує спілкування з друзями, ви всі сумуєте один за одним і навіть хочете до школи.  Але нічого не вдієш, навчаємось дистанційно. А щоб трішки перепочити від виконання завдань,  розповім вам про танці. Адже  29 квітня щороку по всьому світу відзначають Міжнародний день танцю.

     Це свято, присвячене всім стилям танцю, почали відзначати з 1982 року за ініціативою Міжнародної ради танцю (International Dance Council, CID) ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра (Jean-Georges Noverre), реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як "батько сучасного балету". Тому, за задумом засновників, головна ідея цього свята — об'єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю — це привід для його вшанування, а ще — його здатності долати всі політичні, культурні та етнічні межі, можливості об'єднувати людей в ім'я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою — мовою танцю. 




      Танець — вид мистецтва, де хужожні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. Танець - це спорт. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток.
Існує дуже багато видів і форм танцю: 
Народний танець — яскраве вираження менталітету і творчості кожного народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою.


Класичний танець є основою мистецтва балету, започаткованого наприкінці XVI століття і вимагає спеціальної підготовки. 


Естрадний танець має власну специфіку та підпорядкований завданням підтримки виступу певного естрадного співака.


   Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець - невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Люди, які займаються танцями, відрізняються, як правило, цілеспрямованістю і у них хороше здоров’я. 
     У цей день весь танцюючий світ відзначатиме своє професійне свято - театри опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального та народного танцю і інші, як професійні, так і самодіяльні артисти.


    При всій своїй красі та легкості, танці — це важка праця і дисципліна, щоденні репетиції і тренування. Тому вибирають цю професію ті, хто жити не може без музики, чиє серце б’ється з нею в такт, а ноги постійно повторюють степи та па. І хоча найтанцювальніша нація в світі — бразильці, українці однозначно — одні з найбільш танцюючих по цей бік океану. Адже саме нам належить рекорд з масового одночасного танцю. Встановили його в 2011 році, у Кропивницькому (колишній Кіровоград). 14 585 чоловік зібралися на стадіоні та станцювали «рок-н-рол».
Так що денс, денс, денс! Сьогодні і завжди.
А зараз пропоную вам потанцювати разом з Монатіком та Лесею Нікітюк. А ще - послухати веселі пісні та отримати багато танцювального позитиву!

https://www.youtube.com/watch?v=49YaIr0hPZo

https://www.youtube.com/watch?v=72F1Rnhc7y8

https://www.youtube.com/watch?v=df_aGH6OJ7M

https://www.youtube.com/watch?v=fFv1e59mIcA

Немає коментарів:

Дописати коментар