неділя, 22 березня 2020 р.

20 березня - Міжнародний день щастя



Міжнародний день щастя (International Day of Happiness) введено з метою визнати важливість щастя в житті кожної людини і підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним для всіх людей. 
Коли Міжнародний день щастя: Міжнародний день щастя відзначається щорічно 20 березня. Тобто свято має фіксовану дату. 
Історія Міжнародного дня щастя: У 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя. На думку засновників Дня щастя, свято покликане показати, що щастя є однією з основних цілей людства. Цікаво, що ініціатива установи Міжнародного дня щастя надійшла з невеликої гірської країни - Бутану. Вважається, що жителі Бутану є найщасливішими людьми в світі - чемпіонами за коефіцієнтом Валового Національного Щастя (Gross National Happiness Index). 
Традиції Міжнародного дня щастя: Що стосується традицій, то поки їх не так багато, адже Міжнародний день щастя - зовсім молоде свято. Як правило, в цей день проводять лекції та тренінги, учасники яких розповідають про значення щастя для людини і діляться ідеями з поліпшення побуту. Влаштовуються презентації книг, присвячених темі щастя. В освітніх установах розповідають про важливість позитивного ставлення до життя і оточуючих. А звичайні люди просто відправляють своїм друзям і близьким вітання з побажаннями всього найкращого. 
Де відзначається День щастя: Міжнародний день щастя відзначають практично у всіх країнах світу. Але найактивніше Міжнародний день щастя відзначається в соцмережі. Зазвичай 20 березня інтернет-користувачі відправляють один одному віртуальні листівки, вірші-поздоровлення та інші приємності, здатні зробити їхніх одержувачів трішки щасливішими.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/10484835-mizhnarodniy-den-shchastya-istoriya-svyata-pozdorovlennya-i-kartinki.html





Натисніть на посилання та перегляньте презентацію "Щастя - яке воно?"

https://naurok.com.ua/prezentaciya-schastya---yake-vono-122234.html

Немає коментарів:

Дописати коментар