неділя, 30 вересня 2018 р.

Кажімо більше чарівних слів



   Людина приходить у світ для добра. Вона живе у людському суспільстві, а тому повинна нести у цей світ світло і чистоту  своєї душі, бути відкритою у помислах, чесною у діях, милосердною і чуйною. В народі кажуть, що добре слово навіть лікує. Недарма ввічливі слова називають «чарівними». Усім, кому адресовані ці слова, стає приємно і хороше. Чемність - це одна із найважливіших рис вихованої людини.
   З добрими, чуйними та ввічливими людьми завжди хочеться спілкуватися, бути поруч із ними. Ввічливість — це якість людини, яку вона виховує в собі сама. Бути чемними, ввічливими нам допомагають «чарівні слова». Тому саме з метою виховання у молодших школярів ввічливості з учнями 2-х класів було проведено ігрове заняття "Кажімо більше чарівних слів". Діти пригадали їх якомога більше і зберегли в «чарівній скриньці». Це можуть бути слова вітання вранці та ввечері, слова пошани, подяки. Як приємно бачити усміхнене обличчя, почути ласкаві, звернені до тебе слова. І тоді твій настрій стає піднесеним, веселим. Так само і людям приємно почути від тебе лагідні, добрі слова.
 Граючи у гру "Чемно - нечемно", діти плескали у долоні,  коли чули приклад чемного поводження. Другокласники разом із педагогом-організатором Носенко Н.К. в ігровій формі вивчили та повторили правила поведінки в бібліотеці, театрі, їдальні та інших громадських місцях. На завершення заняття маленькі школярі створили дерево ввічливості, на різнокольорових листочках якого  написали усі слова ввічливості.  Нехай усі люди дізнаються, як багато добрих слів вони знають, хай усім від цього стане приємніше, веселіше жити на землі.

                             

Немає коментарів:

Дописати коментар