понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Світоч української педагогіки


Щедра талантами українська земля подарувала людству не тільки чудових співаків, композиторів, письменників, відомих громадських діячів, талановитих учених¸ а й визначних педагогів. Серед видатних людей, народжених Україною, одне з найпочесніших місць посідає учений-педагог Василь Олександрович Сухомлинський, 100-річчя від дня народження якого ми відзначаємо 28 вересня 2018 року. 
Василь Олександрович – багатогранна, відома в усьому світі особистість. Із його ім’ям пов’язані збагачення і піднесення педагогічної науки XX століття. Видатний педагог говорив "Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний.»
З метою ознайомлення учнів із життям та діяльністю вченого-педагога, виховання доброти, любові, поваги до рідних, близьких, своєї Батьківщини, свого народу, його історії в нашій школі було проведено загальношкільний виховний захід “Світоч української педагогіки”, присвячений до 100-річчя від дня народження нашого земляка Василя Олександровича Сухомлинського. Діти із цікавістю дізналися про життєвий шлях педагога, його становлення як учителя. Затамувавши подих, учасники заходу слухали поезії про Василя Олександровича. Школярі ще раз переконались, що такі поняття, як милосердя, чуйність, доброта, співчуття, розуміння є дуже актуальними в будь – який час і життєво необхідними для кожної людини.
                           




Немає коментарів:

Дописати коментар