вівторок, 5 березня 2019 р.

Сценарій свята 8 березня «Жінки, жінки, о скільки в цьому слові…»




Мета: вшанувати жінку–матір, жінку-трудівницю; виховувати шанобливе ставлення до сім’ї, родини; розвивати творчі здібності учнів.

Оформлення: на сцені цифра «8» в обрамлені штучних квітів, гірлянди з повітряних кульок.


Хід заходу:

Ведучий 1: Нарешті настала весна – пора сонця, радості, квітів й надії. Наш телеканал вітає Вас, любі жінки, з 8 Березня. І якби там не було холодно, все ж весна, переступивши через снігові замети, озветься до нас радістю. Розтане сніг, відступлять морози, в серце постукає надія. Надія, що всі зимові негаразди, так як і зима, минуть, відлетять і світ оновиться.
Ведучий 2: Жінка! Тебе оспівують у музиці, поезії, живописі і скульптурі. Образ твій звеличується все частіше в мистецьких творах. Так було, є, так буде вічно. Бо вічна краса твоєї душі, вічна доброта твого серця…
Ведучий 1: Жінка! Скільки в цьому слові ніжності, мудрості, сили і доброти. В шані схиляємо голови перед тобою, жінко. В тобі поєдналося все прекрасне, добре, чисте. Адже жінка – кохана, дружина, хранителька сімейного щастя. Адже жінка прийшла в цей світ для любові.
Ведучий 2: Доброго дня, шановні телеглядачі. Вас вітає  телеканал «
НВО 1» і  ми - його ведучі … ………………………………………………………………….. Один раз на рік наближається день, коли ми вимовляємо слово «жінка», розуміючи при цьому не прання, прибирання і приготування їжі, а квіти, свято і добрий настрій. І сьогодні ми з вами якраз напередодні такого дня, коли всі телепередачі посилено готуються до 8 Березня. Тому наша знімальна група і вирішила дізнатися, як іде підготовка. Ми спробуємо побувати у кількох студіях. І побачити на власні очі, чим порадує мільйони телеглядачів канал «НВО 1».
Ведучий 1: Ну що ж, першою телепрограмою, яку ми відвідаємо буде “Телевізійна служба новин”.
(Музична заставка новин)
Ведуча новин: Добрий день! В ефірі ТСН і я його ведуча ……………………
  • У зв’язку з світовою фінансовою кризою в цьому році будуть перебої з хлібом. Переб’ються Бобринецький та Компаніївський райони.
  • _____________________________________-
Ми перериваємо наші новини. Адже тільки що надійшло екстрене повідомлення.
Ведуча: Телетайп 1: Повідомлення телетайпу! З днем весни поздоровляємо адміністрацію школи. Бажаємо вам здоров’я, витримки, удачі у справах, жіночого щастя, і нехай усе у вас буде добре. Шановні вчителі-філологи! Нехай ваше щастя буде схоже на правильно оформлене речення, а здоров’я буде без ком і крапок.
Ведуча новин: За повідомленням агентства «Ні се ні те» 6 березня стався переворот і всі пости в адміністративних органах, поліції, прокуратурі, суді, податковій інспекції посідатимуть жінки. Більш докладніше, наш спеціальний кореспондент…………………………………………………………. веде репортаж з місця подій……………….. Куди ж поділися численні чоловіки-керівники?
Кореспондент: Чоловіки, які були зайняті на вищих посадах влади нашого району, витіснені прекрасною половиною людства.  Наші великодушні жінки вирішили створити Департамент щасливого кохання. Вже оголошено конкурс вакантних посад. Студія?
Ведуча новин: Так, …………………………….! Які ж умови конкурсу?
Кореспондент: Умови конкурсу друкуються в районній газеті «Вперед». Строк подання заяв закінчується 8 березня о 24 години. Поспішайте подавати заявки. Студія?
Ведуча новин: А чим зараз займаються наші екс-керівники чоловіки?
Кореспондент: Чоловіки зараз купують подарунки і квіти жінкам. Готують святкову вечерю, бігають по магазинам і прибирають (в цей час пробігають хлопці). А ось один із цих чоловіків, який не міг відірватися від домашніх справ. Ми зараз спробуємо з ним поговорити. 
(Номер художньої самодіяльності) Гумореска

Ведуча новин: Дякую, Іванно. А ми продовжуємо говорити про події у світі. А зараз новини спорту.
  • На олімпіаді  наші спортсмени першими випередили американців… розстелилися і  поснідали.
  • 8 Березня в Болгарії закінчився чемпіонат по жадібності …золоті, срібні і бронзові медалі вирішили не вручати.
 (Музична заставка «Погода»)
Ведуча погоди: Вітаю вас, шановні телеглядачі! У віртуальній синоптичній обсерваторії каналу «НВО 1» я  …………………………………………………. Судячи з усього, в Олександрівці сьогодні сонячно і тепло, особливо в цьому залі від безлічі усмішок чарівних жінок. Хмарно від думки, що із заходу наближається ДПА та ЗНО, і проясняється, що попереду вихідні. Від вдалого виступу артистів можлива відлига в серцях вчителів. Доброї вам погоди!

(Номер художньої самодіяльності)

Ведуча: Телетайп 2: Повідомлення телетайпу! Зі святом жінки вітаємо вчителів початкових класів, музики, трудового навчання та образотворчого мистецтва. Нехай ваше життя буде схоже на щасливе дитинство із веселими піснями та яскравими барвами. Шлемо найщиріші вітання вчителям математики та інформатики. Щоб ваша життєва дорога складалася лише з «+», щастя вам у квадраті, а здоров’я у кубі.
(Номер художньої самодіяльності)
Ведуча: Продовжуємо дізнаватися про підготовку до 8 Березня. Зараз наша знімальна група у студії телепередачі «Дитячі історії»
Ведуча студії:  Напередодні 8 Березня ми з вами поговоримо про маму. Мама, мати, матуся! Одне слово, а скільки для нас значить! Скільки в ньому ніжності, ласки, доброти. Немає друга ближчого і ріднішого, ніж мама. Всі наші радості і печалі, мрії і прагнення разом із нею, бо все розуміє ніжне материнське серце. Мама – наша опора і надія, окраса нашого життя і справжнє щастя.
Ось що говорять діти про найрідніших матусь
(ВІДЕО фото з мамами)
А для кожної матусі найголовніше у житті – це її діти. Кожна із вас, шановні присутні, теж колись були дітьми. Тому зараз пропонуємо вам заглянути у студію, де готується до ефіру програма «Дитячі історії»
(Електронна презентація про вчителів у дитячому віці та вікторина «Вгадай, хто це?»)

Ведуча: Нагадую, ви дивитесь телеканал «НВО 1», який дізнається про підготовку до 8 Березня.  Не вимикайте свій телевізор.
(Заставка «Танці з зірками». Голос за кадром: «Зі спеціального танцполу в центрі Олександрівки. В ефірі «Танці з зірками». З різний сторін вибігає Ю. Горбунов і Тіна Кароль. «Панове, зустрічайте ведучих –  Тіна Кароль та Юрій Горбунов»)
Тіна: Добрий день, шановні телеглядачі! Добрий день, Юро!
Юра: Вітаю тебе, Тіночко. Ти, як завжди, неперевершена.
Тіна: Так, так. Ти хочеш сказати, що я просто супер, супер, супер.
Юра: Так, я саме це і хотів сказати. А сукня в тебе, мабуть, від
Діани Дорожкіної чи Армані.
Тіна: Ні, не вгадав. Я її придбала в одному супер, супер-модному і дорогому бутіку в Парижі.
Юра: Ну що ж, пора починати. На дерев’яну підлогу запрошуються:……………………………………………………………………….  Перед тим, як наша пара представить нам свій танець, я хочу нагадати, що якщо вам сподобається, то присилайте свої SMS на 8012345 з кодом 333.
(Номер художньої самодіяльності. Бальний танець)
Ведуча:Телетайп 3: Повідомлення телетайпу! Найщиріші вітання із 8 Березня. Вітаємо учителів іноземних мов. Нехай  ваші обличчя сяють, а у справах буде все ОК. Учителів історії та географії. Бажаємо, щоб на карті вашого життя було побільше нових відкриттів та перемог. У вчителів хімії, біології та фізики життя нехай нагадуватиме тільки хороше, поменше складних життєвих формул та легких розв’язків задач.  
Ведуча: Телетайп 4: Останнє повідомлення телетайпу. Зі святом вітаємо психолога, педагога-організатора, соціального педагога, логопеда і бажаємо залишатися такими енергійними та цілеспрямованими, нехай поменше заплутуються ноги та язики. Нехай у ваших думках і душах квітне весна. Також вітаємо усіх жінок: секретаря, що наводить лад у паперах, бібліотекара, що відкриває  цікавий книжковий світ, технічних працівників, які дбають про чистоту в школі, лад у всіх її найпотаємніших куточках, кухарів, які готують смачні обіди, медичну сестру, яка піклується про наше здоров’я. Хай ваша доля буде щасливою і прекрасною, як сама весна!
Ведуча:  А ми продовжуємо дізнаватися про підготовку до 8 Березня. Будьте з нами. Свято весни – міжнародний жіночий день, день Матері, бабусі, трудівниці. Отож наш телеканал вітає вас, любі жінки зі святом ніжності, краси. (зупиняється) О! ми зараз біля дверей студії «Фабрики зірок». Майбутні зірки метушаться, переживають перед першим своїм виходом на сцену. Тож вітайте зірок нашої шкільної сцени!
(Номер художньої самодіяльності)

Ведучий 1: Ну що ж, як видно, що 8 Березня наші любі глядачі зустрінуть біля екранів телевізорів.
Ведучий 2: Адже в цей день ми вітаємо жінку, від якої пішло все прекрасне на землі.
Ведучий 1: Так, адже жінка – це краса, любов, радість і ніжність. Жінка постійно міняється.
Ведучий 2: Жінка – муза, натхнення, актриса, зірка. Зірка незгасна і невмируща у пам’яті. Недарма ж найсвятіші на землі слова мають жіночий рід – Земля Вітчизна, Матір, а ще Віра, Надія, Любов.
Вед. 1. Дорогі жінки! Вітаємо вас зі святом 8 Березня! Ви поєднали в собі все: і теплоту душі, і ніжність, і гармонію витонченості, жіночності. Все найпрекрасніше, що є в світі пов’язано з вами, жінки. Жінки, жінки, о скільки в цьому слові…                                                                                     Слайд 1, 2

Кліп В. Толкунової «Перед дзеркалом девчёнка лет пяти»
Вед.2. Чудова співачка з вашого дитинства, дорогі жінки, Валентина Толкунова нагадала всім основні віхи долі вашого життя, для чого ви прийшли у цей світ.
Вед. 1. А жінка в світ приходить для любові –
Любити ляльку, доки ще мала,                                                                   СЛАЙД 3
Любити маму, поки підросла,
Вед. 2. 
А тільки-но, як ступить за поріг,
Любити небо і м’який моріг.
Дім батьківський і квіти чорноброві
Бо жінка в світ приходить для любові.
Вед.1.
Росте вона, ростуть її роки,
Ростуть її і радості й надії,
І от приходять роки молодії
По світу вже вона не йде – несеться!
Вед.2. 
Уважно прислухається до серця,
Щоб в шумі літ і в шелесті дібров
Почути, що прийшла її любов,
Ота любов, що перша і остання,
Такої ще ні в кого не було!

Вед.1.
 І ти щаслива в серці в тебе рай
І відшумів весільний водограй.                                                                  СЛАЙД 4
І попливли літа, літа, літа….                                                                       СЛАЙД 5
Вед.2. 
Усіх годуєш, хоч сама голодна,
І часом нерви стримати негодна,
Та будеш захищати, як в бою
Оту сімейну каторгу свою.
І попливли літа, літа, літа…
Вед.1.
 А що? Якби усе почати знов?
Оце той борщ щоденний – це любов,
Сорочка чисто випрана – любов,
І очі діточок ясні – любов.
Вед.2. 
Все так було б, якби почати знов!
Жіноча доля в світі – це ЛЮБОВ!                                                              СЛАЙД 6
Команда нашого каналу прощається з вами і бажає вічної весни.
Ведучий 1: Любові, нев’янучої краси і душевного тепла.
Разом: Зі святом вас любі жінки!


Немає коментарів:

Дописати коментар