неділя, 5 лютого 2023 р.

Від героїв Крут до героїв сьогодення

29 січня вся Україна відзначає День пам’яті героїв Крут — саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу та незалежність.

29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, яка розташована за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже п'ятитисячною більшовицькою армією, рішуче обстоюючи право українського народу жити у власній державі.

У бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу воєнну перемогу. Наступ ворога було зупинено на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський договір, який врятував молоду українську державність.

 Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму та жертовності у боротьбі за Україну.

До Дня пам'яті Героїв Крут у ліцеї були проведені уроки пам' яті, години спілкування, уроки патріотизму "Від героїв Крут до героїв сьогодення". Здобувачі освіти згадали трагічні події 29 січня 1918 року під станцією Крути та віддали шану усім, хто захищає нашу землю сьогодні. Як і 105 років тому сьогодні сучасні Янголи ЗСУ самовіддано захищають свою країну від сусідньої держави-агресорки. Тож не зрадьмо пам’ять Героїв, тодішніх і теперішніх, аби бути гідними їхньої великої жертви!









Немає коментарів:

Дописати коментар