середа, 3 травня 2023 р.

Експериментувати з наркотиками - ризикована дія

 

Головна цінність суспільства - життя і здоров’я людини. В умовах ускладнення життя, між особистісних зв’язків і стосунків державний курс освітньої політики в Україні передбачає пропаганду здорового способу життя, виховання здорового молодого покоління, якому жити і працювати в новій державі, профілктику шкідливих звичок серед молоді. У кожного з нас є свої слабкості, які по-різному відображаються на нашому способі життя, здоров’ї і соціальному стані. Деякі з слабкостей переходять у шкідливі звички, що не несуть нам і оточуючим нічого хорошого. Такі звички є у багатьох людей в усьому світі, тому в навчальних закладах актуальна така тема, як профілактика шкідливих звичок, що попереджає, зокрема, шкідливі звички підлітків.

​Найбільш поширені шкідливі звички:
Куріння,
Алкоголізм,
Наркоманія,

а також такі соціальні шкідливі звички, як:
Сучасна ігроманія,
Шопінгоманія,
Залежність від гаджетів.

​Усім нам відомо згубний вплив шкідливих звичок, наприклад куріння, вживання алкоголю чи наркотиків на організм. МОЗ про це постійно попереджає, і вже, напевно, втомився попереджати, але мало хто звертає на це увагу, адже проблеми зі здоров’ям починаються не відразу, а коли вони виявляються (рак легенів і деякі інші), тоді буває вже надто пізно. Саме в таких випадках наслідки шкідливих звичок – тривалі хвороби і навіть смерть. Профілактика шкідливих звичок допомагає всього цього запобігти.

​Деякі шкідливі звички, наприклад наркоманія, не прощають навіть одного єдиного разу вживання згубного для організму речовини, тому варто гарненько подумати, перш ніж ступити на таку доріжку, з якої вже неможливо буде звернути.

З метою профілактики шкідливих звичок та пропаганди здорового способу життя для здобувачів освіти 10 класу було проведено інтерактивний захід "Експериментувати з наркотиками - ризикована дія". Учні дізналися, що існують види легельних (алкоголь, цигарки, хімічні засоби, лікувальні препарати) і нелегальних наркотиківякі, які причини вживання підлітками наркотичних речовин та наслідки вживання, які існують види залежності. Під час проведення інтерактивних вправ визначили шкідливий вплив наркотичних речовин на організм підлітків та шляхи подолання цієї проблеми. Учасники заходу зробили висновок, що обраний здоровий спосіб життя - це шлях до реалізації мрій, задумів та планів, до щасливого майбутнього.

Давайте боротися за те, щоб молоде покоління, щоб наші діти і онуки жили у здоровій країні, адже що може бути дорожче ніж здоров’я. І ніякі гроші не врятують, ніякі задоволення не стануть радувати, якщо ми буде відчувати постійні проблеми зі своїм здоров’ям! Давайте позбавлятися від шкідливих звичок!













Немає коментарів:

Дописати коментар