субота, 13 травня 2023 р.

А пам'ять священна...

Щороку, восьмого травня, в Україні відзначають День пам'яті та примирення. Цього дня 1945-го року Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні. 

Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення  2015-го року. 9 травня Україна відзначає День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ці дні Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.  Уже другий рік поспіль ми відзначаємо 8 і 9 травня в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 

У переддень  Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги з метою поглиблення знань 

учнів про героїчне минуле нашого народу, формування  усвідомлення величі подвигу у Другій світовій війні, виховання в учнів шани і поваги до тих, хто ціною свого життя здобув

перемогу, в ліцеї було проведено ряд заходів: уроки пам'яті, уроки мужності "А пам' ять священна...", виховні години "День пам'яті та примирення". 

Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже кілька років поспіль є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Члени учнівського самоврядування виготовили червоні  маки як символ пам' яті про тих, хто віддав свої життя за свободу у боротьбі з нацизмом у роки Другої світової війни.












Немає коментарів:

Дописати коментар