понеділок, 29 травня 2023 р.

"Їдеш тихо - обминаєш лихо!"

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

З 22 по 26 травня 2023 року в ліцеї проводиться тиждень безпеки дорожнього руху "Їдеш тихо - обминаєш лихо!", метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.

 У рамках проведення тижня здобувачі освіти 1-х класів здійснили цікаву подорож "Країною дорожних знаків". Разом із казковими героями Тигриком та Пандою першокласники вивчали правила дорожнього руху, дізналися, які існують дорожні знаки та що вони означають, відгадували загадки. А Світлофорик під час веселої руханки допоміг маленьким школярам згадати, що означають його кольори та що потрібно робити, коли горить той чи інший колір. Учні також на практиці удосконалили навички переходу вулиці на пішохідному переході.

Проведені заходи були цікавими, змістовними і сприяли повторенню, вивченню та закріпленню знань Правил дорожнього руху.

Під час проведення гри-подорожі діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

  Профілактичні заходи продовжуються.  Ми й надалі працюватимемо над тим , щоб  кожний маленький  громадянин усвідомив, що найцінніше, що має людина  – це життя, а  знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах  є запорукою  не тільки власної безпеки,а й безпеки всіх учасників дорожнього руху.

































Немає коментарів:

Дописати коментар