пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Сценарій свята Першого дзвоника.


Урочиста лінійка, присвячена Дню знань
Результат пошуку зображень за запитом "Свято Першого дзвоника у школі зображення"
Святково оформлене шкільне подвір'я. Лунає урочиста святкова музика. Учні школи шикуються, кожен клас займає своє визначене місце.
Звучать фанфари. Виходять ведучі, адміністрація школи, гості.
Ведучий: Доброго дня, дорога шкільна родино!
Ведуча: На серці радісно і сумно трішки нині,
Скінчилась літа сонячна пора.
У всій великій, вільній Україні
До школи поспішає дітвора!


Ведучий: Вкраїно мила, вся твоя родина
До Знань Криниці знову спрагло йде.
А хтось упершее донечку чи сина
Стежиною Премудрості веде.
Ведуча: Науки Храм всім двері відчиняє
До мудрості, до класу кличе всіх,
І ми сьогодні радо зустрічаєм
Найменших – першокласників своїх!
Ведучий:
Тож вітай, шкільна родино, гучними оплесками цей чудовий, ні з чим незрівнянний день — день Першого дзвоника — в країні сонячних знань, в мить, коли дружня шкільна родина приймає у свої обійми першокласників, таких красивих, радісних і схвильованих!  А виведуть їх на лінійку найстарші учні нашої школи -   наші  випускники – учні  11-го класу.

(Під музику на урочисту лінійку виходять 1-й та 11-й класи )

Ведуча.  Шановні друзі! Для урочистого відкриття свята Першого дзвоника слово надається директору Олександрівського навчально-виховного обєднання №1 Людмилі Іванівні Литвин.
Виступ директора. Директор представляє гостей, вчителів-ветеранів. Учні 10 класу вручають квіти вчителям-ветеранам. Директор відкриває урочисту лінійку. 
Директор: Урочиста лінійка з нагоди Свята Першого дзвоника – Дня Знань в Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 Комунального закладу «Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1» оголошується відкритою! Право підняти прапор України  надається кращим учням школи…………

Звучить Державний Гімн  України. Піднімають прапор.
Виступ директора школи
Директор надає слово гостям
                                                                    Виступ  гостей

1 вед.  Для зачитання наказу про зарахування учнів Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 до 1та 10 класів запрошується заступник директора з навчально-виховної роботи  Ірина Олександрівна Лень.
Зачитання наказу
Ведучий: Сьогодні свято першого дзвоника, який скликає учнів до школи: кого вперше, а кого на останній рік навчання. Головні дійові особи на нашому святі–це маленькі першокласники, наші малюки-новачки.
Ведуча: Тріпочуть їхні серденька, адже сьогодні вперше пролунає для них шкільний дзвоник, вперше сядуть вони за шкільні парти. Які ж вони, наші наймолодші братики та сестрички? Обов’язково - розумні, працелюбні, веселі та симпатичні. Але вони й самі себе покажуть. Надаємо їм слово.
 ( Під мелодію першокласники  підходять до мікрофонів)
Вірші першокласників
( Під мелодію першокласники повертаються на свої місця )
Ведуча: Останній раз зустрічають свято Першого дзвоника учні 11 класу. Випускники! Погляньте на радісні обличчя малюків! Ось так 10 років тому, щасливі і радісні, з татами і мамами за руку, ви переступили поріг цієї школи! Для вас вона стала другою домівкою.
Ведучий:  Нехай у вашій пам’яті постане світлий день, коли ви, тамуючи острах і сором’язливість, полинули в безмежний світ знань! Нехай останній рік, проведений в стінах рідної школи, буде роком роздумів, кропіткої праці, духовного зростання. Надаємо слово випускникам!
(До мікрофонів запрошуються випускники школи)
Випускник: Шкільний поріг — це перша сходинка в доросле життя. Наша школа стала для нас рідним домом, відкрила всі таємниці Всесвіту. Цей навчальний рік в цих стінах для нас буде останнім і вирішальним, він покладе межу між дитинством, шкільними роками і дорослим життям.
Випускник: Нині наша країна переживає важкі часи боротьби за збереження соборності, подальший розвиток і самоствердження! Ми – майбутнє нашої держави, і тому обіцяємо, що будемо старанно навчатися і працювати, щоб бути гідними звання патріота та громадянина рідної України!
Випускник: Дорогі першокласники, ми надамо вам дуже важливу пораду. Не можна лінуватися і ухилятися, інакше ви нічого не досягнете. Кожен із вас повинен бути уважним на уроках, добре вчитися, виконувати домашні завдання, цінувати дружбу і допомагати своїм товаришам. А щоб ви були сильними, міцними, здоровими, гарно навчалися і працювали, ми вручаємо вам цей коровай!
Випускник: Ми – майбутні випускники рідної школи - спільно з учителями прикладемо всі зусилля, щоб отримати міцні знання, здобути гарні результати на ЗНО  та ДПА і гідно нести звання учня першої школи.
  (Звучить музика, випускники повертаються на свої місця)
Ведучий: Право дати Перший дзвінок 2017-2018 навчального року надається учневі 11 класу ____________________________________ та учениці 1 класу ______________________________________________.
(Лунає Перший дзвоник, присутні вітають виконавців оплесками).
Ведуча: Благослови нас, добрий Боже,
Любові й миру хочем
мати!
Хай твоя ласка нам поможе
Щасливо
рік шкільний почати!

Директор закриває урочисту лінійку.
Директор: Урочиста лінійка з нагоди свята першого дзвоника оголошується закритою.
Звучить Державний Гімн.
Ведуча: І ось вона – очікувана мить! Кульки, що злетять у небо, сповіщають, що новий навчальний рік розпочато! Нехай цей рік принесе вам багато здобутків та досягнень!
   ( Учні  1 класу  запускають кульки )
Ведучий: Дорогі наші першокласники, нехай ваша стежина знань буде радісною і повною приємних сюрпризів! Терпіння, натхнення і нових звершень вам, випускники! Бажаємо учителям творчої наснаги та успішного навчального року! Тож рушаймо разом у Країну Знань!
 Ведуча :
Багато треба знати, вміти:
Учіться ж добре з перших днів!
І завжди
ви ростіть на втіху
Для вчителів і для батьків.
Ведучий: Запрошуємо
учнів 1 класу на перший в їхньому житті урок. А наші випускники проведуть вас до чарівної Країни Знань.
( Випускники заводять першокласників до школи. Звучить пісня «Перший дзвінок»)
Ведуча: Ми дуже вдячні всім учителям нашої школи. Ми сподіваємося і віримо, що ті знання, які ми отримуємо в стінах рідної школи, допоможуть нам легшее орієнтуватися в самостійному житті! І в знак подяки за вашу працю ці квіти ми даруємо вам, наші дорогі вчителі!
( Вручення квітів вчителям)
Ведучий:        
Дякуємо всім, хто прийшов до нас на свято.
Бажаємо усмішок багато.
Чекаємо на вас ми ще на раз.
Здоров’я всім, хай буде все гаразд.          
(Звучить музика)


Немає коментарів:

Дописати коментар