четвер, 22 лютого 2018 р.

Уклонімося низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…

  Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…
  18 - 20 лютого в Україні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні — людей, які віддали свої життя за свободу під час Революції Гідності. 20 лютого 2018 року з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України в нашій школі було проведено ряд заходів: години спілкування «Героям Небесної Сотні присвячується…», «Небесна Сотня: герої не вмирають», уроки-реквієми «Герої не вмирають. Просто йдуть……».Зворушив до глибини душі урок мужності «Уклонімося низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…» під час якої учні 8-9 класів відтворили хроніку подій на Майдані 2013-2014 рр., переглядаючи відео сюжети, читаючи вірші, присвячені Героям Небесної Сотні.
Завершився урок мужності хвилиною мовчання, яка була присвячена усім Героям, які полягли, захищаючи рідну державу.







    На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.
    То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Немає коментарів:

Дописати коментар