вівторок, 28 вересня 2021 р.

В житті є слава, що ніколи не вмирає...

 

22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Другої Світової війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських загарбників. 

Партизанський рух в Україні – це державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це шана людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

Із метою вшанування подвигу партизан і підпільників у роки Другої світової війни у навчальному закладі проведено ряд заходів. Учні 11 класу разом із педагогом-організатором Н.К.Носенко підготували та провели урок мужності "В житті є слава, що ніколи не вмирає..." Старшокласники перегорнули сторінки історичних подій років Другої світової війни, переглянули відео та презентації про партизанський та підпільний рух опору в Україні.

Плине час, однак пам’ять про зроблене партизанами у часи Другої світової житиме вічно. 
Важливо, що пам’ять ця є стрижнем, що єднає людей різних поколінь, адже безсмертний подвиг партизанів та підпільників назавжди буде для кожного із нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної  любові до рідної землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар