понеділок, 22 квітня 2024 р.

22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі

Яка прекрасна наша планета! Сьогодні вона іменинниця! 22 квітня - незвичайна дата! Сьогодні жителі нашої планети відзначають Всесвітні день Матері – Землі (Міжнародний день Землі).

Це найбільше міжнародне екологічне свято! Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища , нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. 

Здобувачі освіти ліцею долучилися до проведення Дня Матері-Землі: у класних колективах було проведено години спілкування «Земля – наш спільний дім!», екологічні години «Земля – казкова планета, тільки її потрібно берегти», «Я не ображу рідної землі», ігрові заняття «Бережіть планету Земля!». Діти малювали малюнки, створювали творчі роботи, відгадували загадки про Землю, переглянули мультфільми, презентації, відповідали на запитання вікторини, дізналися, що шкодить нашій планеті та що треба робити, щоб її зберегти. Також члени учнівського самоврядування провели веселі перерви, під час яких діти взяли участь в екологічних фізкультхвилинках  та виконували цікаві завдання. 

Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року. Ми закликаємо усіх: вимкніть за собою світло в кімнаті, здайте макулатуру на переробку чи пройдіться пішки до роботи, посадіть по одному дереву, закрутіть кран, коли чистите зуби. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

















































Немає коментарів:

Дописати коментар