пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі


В історії України є багато скорботних дат, спогад про які щемить серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, у цей день, 38 років тому вогонь Чорнобиля опалив долі мільйонів людей, породив кількість проблем, які з часом змінилися, але не зникли.

Це день пам'яті мужніх людей — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС — усіх, хто ціною власного життя у двобої з моторошним невидимим ворогом захистили людство від смертельної радіації.

Аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду.

  На  вшанування роковин Чорнобильської трагедії в ліцеї було проведено пам’ятні заходи: уроки-реквієми  «Чорнобиль не має минулого», години спілкування «Твій біль, Україно, - Чорнобиль», години пам’яті «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні». Також було проведено вікторини «Чи знаєте ви історію Чорнобильської трагедії», створено творчі розробки «Чорнобиль… Чорний біль нашої землі», виставку малюнків «Чорнобиль очима дітей». Учасники згадали страшні події тієї ночі, переглянули відео та презентації, вшанували усіх людей, хто загинув чи постраждав від Чорнобильської катастрофи, а також ліквідаторів наслідків аварії.

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.



































Немає коментарів:

Дописати коментар