неділя, 26 листопада 2023 р.

20 листопада - Всесвітній день дитини

20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день дитини.

Це свято відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Також саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини, яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім'ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння. Це свято було створено, щоб ніхто з нас не забував, як важливо піклуватися про "маленьку людину" поруч❤️👨‍👩‍👧‍👦.

      До Всесвітнього дня дитини здобувачі освіти ліцею взяли участь у казковій правовій вікторині. На прикладі казкових героїв діти визначали, які права було порушено або про які права дітей говориться.

     Діти - найдорожче, що в нас є! Бажаю кожній дитині щасливого дитинства, безмежного кохання батьків та чудового здоров'я, адже це найголовніше в житті! Нехай ваша щира дитяча промениста усмішка сяє якнайчастіше і радує всіх оточуючих людей! Мирного неба усім дітям!
















Немає коментарів:

Дописати коментар