середа, 29 листопада 2023 р.

Голодомор – біль душі та пам’ять серця

День пам'яті жертв Голодомору – це щорічна жалобна дата в Україні.😥🍞🕯️ Наприкінці листопада ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті🙏.

Дата встановлена з метою вшанування пам'яті🙏 мільйонів наших співвітчизників, які постраждали від злочинних дій радянської влади. Цей день  присвячений мільйонам українців, які стали жертвами організованого сталінським режимом штучного голоду.

Цього року, 25 листопада, Україна відзначає 90-і роковини Голодомору 1932–1933 років. Удруге пам’ятні дні відбудуться під час повномасштабної війни.

  У ліцеї до цієї трагічної дати в історії нашої держави було проведено акції "Запали свічку",🕯️🕯️ "Незабудка пам'яті", уроки- реквієми "Горить свіча... А може то душа?" В класах пройшла година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі та пам’ять серця». Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики. Члени учнівського самоврядування підготували інформаційний стенд          "Біль 1932-1933". 🌾🌻

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо. Ми існуємо, бо пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…





































Немає коментарів:

Дописати коментар