понеділок, 11 грудня 2017 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

   грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У цей день акцентується увага на тому, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема. І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави.
   «Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи в Олександрівській  ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександріське НВО №1». На тренінговому  занятті на тему: «ВІЛ\СНІД і життя» старшокласники розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу, обговорили питання толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Учнів зацікавив нестандартний підхід до висвітлення важливої проблеми сьогодення – інтерактивні вправи, робота в групах, рольові ігри переконували  школярів у пріоритетності здорового способу життя.
  Голова дитячої організації «Планета Мрій» Денис Голуб підготував презентацію «ВІЛ/СНІД», з якою виступив перед однолітками.  Серед учнів 5-11 класів було проведено конкурс плакатів «Скажемо СНІДу – НІ!». Членами шкільного парламенту дітей разом із педагогом-організатором Носенко Н.К. та соціальним педагогом Лебідь О.А. було проведено загальношкільну акцію в підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Червону стрічку носять небайдужі».  Члени дитячої організації «Планета Мрій» виготовили червоні стрічечки, а члени шкільного парламенту потім роздали їх усім учням та працівникам школи як нагадування про цю хворобу та в знак підтримки тих, хто є носієм ВІЛ або хворіє на СНІД. В рамках акції було створено паркан «СНІДу – НІ!», на якому кожен зміг сказати своє «Ні!» цій страшній хворобі. Також було проведено анкетування «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?» щодо визначення рівня знань учнів про ВІЛ/СНІД.
   Проведення таких заходів  допоможе старшокласникам усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД,  уберегти себе від  цього  страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті, захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.


                           



                            










Немає коментарів:

Дописати коментар