середу, 13 грудня 2017 р.

Акція “16 днів проти насильства”

     Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства”. Метою проведення цієї акції  є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.
   















 Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

   Тому з метою збереження та популяризації національних культурних сімейних цінностей, попередження насильства в сім’ї, профілактики негативних проявів поведінки в молодіжному середовищі в нашій школі було проведено цілий ряд заходів:

1. Години спілкування:
-  «Агресія – перший крок до насильства» ( учні 6,7 класів, соціальний педагог Лебідь О.А.)
-  «Толерантність врятує світ» ( учні 5, 6 класів, соціальний педагог Лебідь О.А.)
-  «Все в твоїх руках» (учні 1-А, 1-Б класів, соціальний педагог Лебідь О.А.)

2. Заняття-тренінги:
- Профілактика булінгу в учнівському середовищі (учні 8-А,8-Б класів, соціальний педагог Лебідь О.А., педагог-організатор Носенко Н.К.).

3. Акція «Стоп насильству!» організована шкільним парламентом.

4. Анкетування учнів 5-7 класів на виявлення рівня агресії. Анкета "Проблема насильства" 
( соціальний педагог Лебідь О.А.).

5. Висвітлення проблеми насильства у малюнках, плакатах. Організація виставки малюнків «Діти проти насильства» (соціальний педагог Лебідь О.А., педагог-організатор Носенко Н.К.).

6. Засідання круглого столу шкільного парламенту дітей «Ми звільнимо світ від насильства» (педагог-організатор Носенко Н.К.)

Немає коментарів:

Дописати коментар