середа, 16 листопада 2022 р.

16 листопада - Міжнародний день толерантності

16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності. Саме поняття «толерантність» з’явилося не так уже й давно. Щодо значення самого слова, то толерантність – це протилежність ворожості, антипатії, ненависті; це терпимість до людей, які чимось відрізняються від нас. 

Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного, – саме цьому ми намагаємося навчати наших дітей.

Щороку наш навчальний заклад приєднується до світової спільноти та проводить заходи, приурочені цьому дню.

Здобувачі освіти взяли участь у тренінговому занятті "Ми такі різні" (5-А клас), занятті-грі "Хочу бути толерантним" (3-Б клас), інтерактивному занятті "Толерантність у сучасному світі" (2-Б клас). 

Під час проведення заходів діти з’ясовували, що ж таке «толерантність» у сучасному житті,  визначали риси толерантної людини, намагалися розгадати емоційний стан один одного, говорили про терпіння, добре ставлення не тільки до людей, а й до всього живого, створили асоціативний ряд та виготовили «Квітку толерантності» та                 "Дерево толерантності" . Такі заняття були спрямовані на засвоєння поняття «толерантність» та розвиток навичок спілкування.










































Немає коментарів:

Дописати коментар