понеділок, 9 січня 2017 р.

Доброчинна діяльність у школі


У цьому світі є тільки одна річ, перед якою належить схилитися - геній, і одна річ, перед якою слід упасти на коліна - це доброта. (В.Гюго)
      
      Одним з основних завдань сучасної школи є формування у дітей загальнолюдських духовних цінностей та орієнтирів. Серед них - доброта, любов до ближніх, повага до навколишніх, етичні норми, прийняті суспільством. Народна педагогіка стверджує: «Дивись. Не забудь: Людиною будь!» Хоч і сказані ці слова давно, проте не втратили свого значення і понині. Швидше, навпаки – сьогодні вони набули особливої актуальності.
    На цих загальнолюдських цінностях добре знається педагогічний та учнівський колективи Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1  КЗ “Олександрівське НВО №1”. У нашому закладі вже давно працює волонтерський загін. Волонтерська діяльність – це добровільна діяльність учнівської молоді - волонтерів, яка спрямована на надання допомоги особам, котрі перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, і сприяє самореалізації волонтера. До цього часу він опікувався одинокими людьми похилого віку, ветеранами Великої Вітчизняної війни. Під час проведння акції «Зірка пам’яті» учні – волонтери постійно відвідують ветеранів, допомагають по господарству, вітають зі святами. Головною ідеєю проведення таких акцій є формування духовності, виховання учнів як громадянина, патріота своєї землі, вихованню в учнів почуття патріотизму, шани і поваги до ветеранів війни, воїнів - афганців, миротворців, воїнів АТО. 
      Саме молодь є надійним потенціалом суспільства, який призводить до позитивних зрушень. Тому в нашій школі у рамках учнівського самоврядування і створено постійно діючий волонтерський загін «Імпульс», створений згідно із законом України «Про об’єднання громадян».
       Волонтерський загін надає допомогу:
1) дітям – сиротам;
2) дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей;
3) ветеранам Великої Вітчизняної війни;
4) одиноким людям похилого віку;
5) воїнам АТО.
    
       Напрямки роботи нашого загону:
 1. Допомога людям похилого віку: 
     - допомога по домашньому господарству;
     - закупівля продуктів харчування; 
     - привітання зі святами;
2. Проведення благодійних акцій;
3. Популяризація волонтерського руху;
4. Освітня діяльністьу школі;
5. Участь у виховних заходах, відповідно до напрямку діяльності.
       Девіз волонтерського загону “Роби всім добро, і воно перетвориться на любов і пошану до тебе”.
      Сьогодні особливого значення набув волонтерський рух, спрямований на допомогу воїнам, які перебувають в зоні АТО. Учні нашої школи не стоять осторонь цієї благородної справи. Впродовж цього навчального року учні школи зібрали теплі речі, придбали на виручені з ярмарку кошти цукерки та печиво, які передали нашим захисникам через волонтерів.


   У нашій школі стало доброю традицією проводити благодійну акцію “Допоможемо разом», започатковану членами шкільного парламенту дітей. Під час цієї акції учні-волонтери збирають одяг, взуття, іграшки для дітей Староосотського протитуберкульозного санаторію. Акція триває до Дня Святого Миколая і саме цього чудового дня учні нашої школи передають подарунки своїм одноліткам. Кожен, хто взяв участь  у цій акції розуміє, як важливо допомогти тим, хто потребує допомоги.




Немає коментарів:

Дописати коментар