понеділок, 20 листопада 2017 р.

16 листопада - Міжнародний день толерантності

    16-го листопада 1995 р. держави – члени ЮНЕСКО на 28-й сесії Генеральної конференції  одностайно прийняли «Декларацію принципів толерантності». Саме цей день проголосили Міжнародним днем толерантності. В Декларації розглянуто основні  принципи толерантності і шляхи утвердження цих принципів у світовому співтоваристві.

    Ідеї толерантності набувають все більшого визнання в сучасному світі, все більше країн активно запроваджують їх  у свою освіту, державно-суспільне життя, розглядають їх як найдієвіший засіб досягнення  взаєморозуміння,  взаємоповаги, злагоди між громадянами.
      З нагоди Міжнародного Дня толерантності в нашій школі було проведено круглий стіл за участю членів шкільного парламенту дітей на тему „Будь толерантним всюди й завжди, люди однакові всі на Землі” .    
    Під час дискусії «Що таке толерантність?» учасники заходу мали можливість висловити свою думку щодо цього поняття.  Учні ознайомились з поняттям толерантності у різних народів, ознаками толерантної людини, мали нагоду відпрацювати у конкретних життєвих ситуаціях модель толерантної поведінки. Під час проведення круглого столу школярі мали можливість переглянути відеоролики про толерантність, презентацію «Прапори толерантності».
      Час пролетів швидко і, на жаль, ми мусили закінчити нашу дискусію... Але приємні враження від заходу залишаться надовго. Кожен з нас мав змогу поглянути на самих себе: ми всі добре виховані, освічені, культурні люди, з добрими намірами, поведінкою. І саме тому в нас є все для того, щоб виховувати в собі таку важливу рису - ТОЛЕРАНТНІСТЬ. З іншого боку, це можливо лише за умови, коли  кожен з нас добре усвідомить, що ж саме для нього означає бути толерантним…
Всі школярі, відзначаючи Міжнародний день толерантності, акцентували увагу   ровесників, батьків, вчителів на висловах відомих  історичних постатей.
       1. „Хто дуже довго думає про те, щоб робити добро, в того немає часу бути добрим” Р. Тагор.
  1. Не роби іншому того, чого не бажаєш собі. Рабі Гіллель
  2. „Я думаю, що головне призначення людини на землі – творити добро, жити для людей” Василь Єрошенко
  3. Щаслива людина та, яка дарує щастя багатьом людям Дені Дідро, французький математик
  4. Одна добра справа тягне за собою іншу.
  5. З-поміж усіх людських чеснот найголовніше — бути людиною.
  6. Добро чути далеко, а зло ще далі.
  7. „Намагайтеся бути хоча б трохи добрішими, і ви побачите, що будете не в змозі здійснити інший вчинок” Конфуцій
  8. Добро треба шукати, а зло саме прийде.
     Педагог-організатор Носенко Н.К. підготувала та провела для учнів 2 та 4 класів ігрове заняття "Твори добро", під час якого маленькі школярі подорожували Країною ввічливих слів, визначали, що таке доброта, людяність, доброзичливість. Як підсумок заняття другокласники сворили Квітку ввічливості, на пелюстках якої написали всі добрі справи та позитивні риси, які будуть у собі розвивати. Учні 4 класу завдяки своїм добрим справам створили дерево толерантності, яке допоможе школярам зростати добрими, людяними, милосердними.























Немає коментарів:

Дописати коментар