субота, 3 грудня 2022 р.

Дивись на нас, як на рівних

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені і які потребують особливої уваги та піклування.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

3 грудня в ліцеї долучилися до відзначення цього дня: було проведено години спілкування "Толерантне ставлення до людей з особливими потребами". Здобувачі освіти 7-А класу стали учасниками уроку милосердя "Можливості обмежені - таланти безмежні". У 1-А, 2-А та 5-А класах пройшли уроки Доброти та милосердя «Дивіться на нас як на рівних». Метою заходів було привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, хто став інвалідом в дитинстві, чи в дорослому житті. Діти дізналися про день людей з особливими потребами, про відомих людей, які мали інвалідність, але досягли значних висот у житті, створили долоньки дружби, доброти та підтримки, виконали вправу "Серце доброти".

Учні висловлювали думки стосовно питання рівності і доброго, толерантного ставлення до цих людей.




















 
















Немає коментарів:

Дописати коментар