четвер, 1 грудня 2022 р.

СНІД: подумай про майбутнє!



1 грудня щороку відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом або День порозуміння з ВІЛ інфікованими та хворими на СНІД. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з найглобальніших проблем людства.

Всесвітній День боротьби зі СНІДом вперше відзначили 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тоді, на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн, прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно у межах акції “16 днів проти насильства”. Головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. Символ Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка символізує пам’ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від цієї хвороби. Члени учнівського саморядування старанно готувалися до проведення цього дня: виготовляли червоні стрічки, малюнки та плакати. Разом із педагогом-організатором Носенко Н. К. та медсестрою Чубатенко Л. Ф. провели акцію - живу газету "СНІД: подумай про майбутнє". На сторінках газети учасники акції змогли знайти відповіді на запитання щодо цієї болючої теми, дізналися, про шляхи передачі та профілактику ВІЛ, про відомих людей, які мали статус ВІЛ інфікованих та хворих на СНІД. А допомагали їм головний редактор та координатори сторінок газети - члени учнівськогосамоврядування. На завершення акції учасники створили дерево толерантності, яким висловили підтримку до ВІЛ-інфікованих та одягли червоні стрічки.




























Немає коментарів:

Дописати коментар